USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SÖZDE DEĞİL ÖZDE ORTAK AKIL OLUŞMALI

SÖZDE DEĞİL ÖZDE ORTAK AKIL OLUŞMALI
08-09-2023
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Yüzyılı’nda iki festivalin bir arada yer alacağı GastroANTEP Kültür Yolu Festivali öncesinde yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı. 
Toplantıya bende iştirak ettim. Bakan başkan her zamanki hatipliği ile depremden pandemiye, yeşil enerjiden yapılan yeni parklara ve yaşam alanlarına kadar tüm konulara dikkat çekti. Özellikle gelecekteki gıda sorunlarına karşı ata tohumu ürettiklerini hatırlattı. 
ŞAHİN’İN KARNESİ İYİ, FAKAT ALGI YÖNETİLEMİYOR
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in gerek bakanlık, milletvekilliği ve belediye başkanlığı karnesini beraber değerlendirdiğinizde pozitif birçok detay var. Zira, taşra bir belediye başkanı Dünya kenti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en güçlü aday olarak Ankara kulislerinde konuşuluyorsa fazla söze gerek yok. 
İLETİŞİM YÖNTEMLERİ KRİZLER ÜRETİYOR
Ancak, Fatma Şahin’in performansını aşağıya çeken o kadar önemli detaylar var ki… 
MESELA;
Basın daire başkanının Şahin’i sürekli ulusal mecralara çıkartma çabası, yerel basın ile arasını açması, muhalefet ile ilişkilerinde uyarıcı olmaması bugüne kadar birçok krize prim verdi. Halbuki; herkesin tanıdığı Fatma Şahin, hatipliği kadar dinlemeyi ve istişare etmeyi seven, siyasi kimliği ne olursa olsun tüm kesimlerle şehrin ali menfaatlerini konuşabilen bir milletvekilimiz, bakanımız ve başkanımızdı. 
YANLIŞ YÖNTEMLERLE ŞAHİN’İN MEVCUT PİARINI DÜŞÜRÜYORLAR
Şimdi soruyorum size; 2001 yılında Ak Parti Gaziantep İl Kurucu üyesi olmuş, 2002 seçimlerinde Gaziantep milletvekili seçilmiş. 22. 23. ve 24. Dönem Gaziantep milletvekilliği görevinde bulunmuş. 2007 yılında Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevine seçilmiş. Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu ile TBMM Töre-Namus cinayetleri ve Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyon’unda görev yapmıştır.
61.Hükümette, Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı olarak görev almış. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yüzde 54,7’lik oy oranıyla Türkiye’nin İlk Kadın Büyükşehir Belediye Başkanlarından biri olarak göreve başlamış ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı yapmış, uluslararası arenada yeşil şehir, enerji gibi konularda ülkeye  ilham kaynağı olmuş ve Mart 2024 seçimleri öncesinde, Ak Parti içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için en güçlü aday olarak gösterilen Fatma Şahin’in tanıtıma ihtiyacı kaldı mı?
Bence kalmadı ki; Ak Parti Ekrem İmamoğlu gibi güçlü bir ismi yenebileceğine inanıyor.
Demem o ki; Fatma Başkan basın toplantılarındaki soruları iyi etüt etmeli. O sorular şahsına değil, yanlış işletilen algı sisteminedir.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?