USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GÖRÜNTÜ VAR SES YOK

GÖRÜNTÜ VAR SES YOK
19-03-2023
Türkiye 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine kilitlendi. İttifak görüşmeleri, adaylık süreci ve farklı senaryolar kulislerde konuşulurken, bu telaş deprem felaketi adeta gölgede bıraktı. 

ADAYLARDA HEYECAN YOK

Seçime doğru giderken milletvekili olmak isteyenlerin başvuruları devam ediyor. Gaziantep’te de birçok isim istifa etti ve diğer adaylarla birlikte resmi başvurularını yaptılar. Yani parayı yatıran aday adaylığı biletini cebine koydu. Ancak siyaset tecrübe ister, lobi ister ve en önemlisi bilgi birikim ister. Seçim gününe kadar bu kentin yaşamsal alanında görünmeyen isimlerin pek şanlı olacağını sanmıyorum. Adaylarda heyecan yok. Herkes liste garantisi istiyor. 

AK PARTİ’DE SÜRE NEDEN UZATILDI?

Ak Parti her seçimde aday adaylığı sürecinde rekor kırardı. Bu Gaziantep’te de böyle idi. Ancak bu seçimde beklenenin altında bir başvuru oldu. 2018 seçimleriyle kıyasladığımızda farkı net bir şekilde görebiliriz. Ak Parti bu nedenle başvuru süresi 22 Mart'a kadar uzatıldı.

CHP VE İYİ PARTİ’YE YOĞUN İLGİ VAR

Diğer tarafta CHP ve İYİ Parti’de adaylık için yoğun bir talep oluştu. Özellikle kentin tanınan birçok ismi İyi Parti’den aday adayı oldular. Bu telaş içerisinde herkes Gaziantep’te hangi partinin kaç milletvekili çıkartabileceğini tartışmaya başladı. Analizi zor olsa da ben, adaylık süreçlerini baz alırsak bazı sürprizler olacağını düşünüyorum. 

SEÇİM HEYECANI HALEN YOK

Evet. Milletvekili aday listeleri yayınlanmadı. Bazı partilerin birlikte seçime girmesi konuşuluyor. Ancak Gaziantep yerelinde halen bir seçim heyecanı yok. Yüzyılın seçimi diye tabir ettiğimizi 2023 seçimlerinin propaganda sürecinin de çok canlı geçmesini bekliyordum. 2018 ile kıyasladığımızda o heyecanın olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. 
Partilerde şuan görüntü var ama ses yok.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?