USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BASINA BAKIŞ AÇISI!

11-01-2021

Bir gün önce 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladık. Tüm kesimler mesajlar yayınladı ve basının toplumdaki önemine vurdu yaptılar. Ama maalesef bazen söylemler ile eylemler örtüşmüyor.
Basının önemine vurgu yapan bir yöneticiye görevinden dolayı ufacık eleştirdiğinizde eylemde basına bakış açısıyla yüzleşiyorsunuz.
BUYURUN SİZE BİR ÖRNEK;
Geçtiğimiz haftalarda Pancarlı Mahallesinde bir inşaat çöktü ve 2 işçi yaralandı. Gazete olarak haber yaptık ve ilgilileri göreve çağırdık.
Daha net bir ifade ile; Akkent Cami olayında adeta seferberlik ilan eden İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nin, Pancarlı mahallesindeki kazada da aynı duruşu sergilemesi gerektiğini söyledik. Tabi inşaat sahibi İMO eski yöneticisi olunca, kazaya gecikmeli bir müdahale oldu.
İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Gökhan Çeliktürk ne yaptı peki!
Kazayı haber yaptık ve İMO’yu eleştirdik diye, telefonlarımızı engelledi. Kendisinin tabiri ile, ‘Gazeteciler ilan ve abone aldıkları kurum ve kuruluşları eleştirmez.’’
Gökhan bey daha iki gün önce mesaj atmış ve gazeteciliğin önemine vurgu yapmıştı. Gazeteciler hür olmalı ve objektif bir şekilde yazmalı, eleştirilmeli.
Ama kendisi de dahi bu kentteki yöneticilerin eleştiriye tahammülü yok. Ya söyleminiz, ya eyleminizin peşinde gidin. Böyle mehter marşı gibi bir duruş takdir görmez.
RAPOR NEREDE?
Buradan tekrar soruyorum. Gökhan bey Pancarlıdaki inşaatı inceledi ve açıklamasında en kısa sürede rapor hazırlayıp, kamuoyuna açıklayacağını ifade etti. Ama şuana kadar ortada ne bir rapor ne de açıklama var.
Gökhan bey yoksa sen bizi balık hafızalı mı sandın!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?