USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BUNUN ADI SUNİ DEPREM

27-12-2020

Elazığ’da deprem oldu yine korktuk. Ancak gelen haberlerde can kaybı yaşanmaması biraz teselli etti hepimizi. Bunlar doğal afetle, depremler.  Tedbir alarak, binaları sağlam yaparak bir nebze olsun ortaya çıkaracağı felaketi azaltabiliriz. Birde sunu depremler oluyor. İnşaatlar teorik kuralların dışında yapılıyor ve çekmeler, iş kazaları kaderimiz haline geliyor.

KENTİN GÖBEĞİNDE İNŞAAT ÇÖKTÜ

Elazığ depreminin bir gün öncesinde Gaziantep’te Pancarlı mahallesindeki bir inşaatta çökme meydana geldi. Henüz ilk katta yaşanan bu çökmede şans eseri ölen olmadı. Ban kaybı yaşanmadı diye, bu olayı görmezden gelmek sonraki kazalara zemin hazırlar. Önemli olan can kaybı yaşamadan tedbirleri arttırmak değil mi? İnsanlar yaşamını yitirdikten sonra alınacak tedbirlerin kime ne faydası var? Gittim olay yerinde gördüm inşaatı ve araştırdım. Bakın neler çıktı;

MESLEK ODALARI NEDEN SESSİZ

Başta Akkent cami olmak üzere birçok inşaat kazasında sert açıklamalar yapan ve yetkilileri göreve çağıran meslek örgütü temsilcileri Pancarlı mahallesinde yaşanan inşaat çökmesi olayında neden sessiz kaldılar?  İnşaatın Ak Parti Milletvekili Nejat Koçer’in damadı Tamer Durakoğlugil’e ait olması, şayet oda başkanlarını etkilemişse bu daha da vahim bir olay.

KONU ARAŞTIRILMALI

Bundan sonra inşaatların daha dikkatli yapılması ve kontrollerin arttırılması için, can kayı yaşanmasa da bu kazaların enine boyuna araştırılması gerekiyor. Meslek odalarının başkanları bu olayı geçiştirişe, undan sonraki olaylarda da samimiyetleri tartışmaya açılır. Elbette bir sürü soru cevap ekliyor. Bakalım soruyu soran olacak mı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?