USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YANLIŞI YANLIŞLA KAPATAMAZSINIZ

30-12-2020

Eski bir ata sözüdür; ‘Kabahat altın olsa, kimse üzerine almaz.’ Yaşamsal alanda da bu böyledir. Sözde uyanıklar, kendi kabahatlerini başkalarının üzerine atarak, krizden sıyrılmak isterler. Bu kolaycılıktır. Acemi bir stratejidir. Doğru olan yaklaşım, hatayı kabul ederek aklı selim bir şekilde telafi etmektir.
Malumunuz geçtiğimiz günlerde Pancarlı mahallesinde bir inşaatın betonu dökülürken çökme meydana geldi. 2 işçi ölümden döndü. Daha ilk katta yaşanan bu çökme elbette sorgulanmalı ve araştırılmalıdır.
Bizlerde haber yaptık ve inşaatlardaki tehlikeye dikkat çekti. İMO’nun diğer olaylardaki hasassiyetini göstermediğini dile getirdik.
Bu konularda sürekli açıklamalar yapan İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nden beklenen, olay yerinde inceleme yaparak, konuyu araştırması idi. Gecikmeli de olsa İMO heyeti gitti ve inşaatı inceledi. Raporu da önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söylediler.
Buraya kadar her şey normal.
Daha sonra İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Gökhan Çeliktürk sosyal medyada bir paylaşım yaptı;
-- ‘’O YÜZDEN MANŞETLERİNİZDE ÇUVALDIZI, İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI VE İNŞAAT MÜHENDİSLERİNE DEĞİL!, İLAN, ABONELİK V.S ALDIĞINIZ BELEDİYELERE BATIRSANIZ DAHA DOĞRU OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM’’
Kabahati gün yüzüne çıktı diye, gazetecileri ilan ve abone arasında sıkıştırarak AĞIR bir ithamda bulunan Çeliktürk, belediyeleri de açık bir şekilde hedef gösteriyor.
Peki neden?
Çünkü inşaatın sahibi yönetim kurulu arkadaşı. Savunulacak bir kelime bulmayınca, bilinçsizce saldırıya geçiyor. Üyeleri organize edip, hashtag ile gündem oluşturup beceriksizliğini gölgelemek isteyen Çeliktürk, inanın çırpındıkça batıyor.
Pancarlıdaki inşaatın müteahhitti kim? Halen bilmiyoruz.
Çeliktürk, bu saldırılar ile çözümün değil, sorunun bir parçasına dönüşmüştür.
Şimdi gazetecilere hedef saptırıp hakaret eden Çeliktürk’e elbette bizim de bazı suallerimiz olacak.
Ancak kendi belirlesin.
Sorular;
KOLAY YERDEN Mİ OLSUN!
ZOR YERLERDEN Mİ?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?