USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HASSAS GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

04-01-2021

Kabus dolu 2020 yılını geride bıraktık. Ancak COVİD 19 tehlikesi halen devam ediyor. Dünya çok hassas bir dönemde geçiyor, ülkemiz ve nihayetinde kentimizde öyle. Bu süreçte gerek hastalığın yayılma hızı gerekse aşı çalışmaları konularında her gün neredeyse farklı bilgilerle karşılaşıyoruz. İşte bu noktada herkesin üzerine düşen bazı görevler var.
BİLGİ KİRLİLİĞİ TOPLUMU GERİYOR
Uzmanlar Covid 19 hastalığının psikolojik yönünü dile getirdiler. Yani kişiler haberlerden, açıklamalardan direk olarak etkileniyor. Ancak önümüzde de devam eden bir bilgi kirliliği var. Yöneticilerin açıklamalarından, bunların kamuoyuna yansıması ve haber sitelerinden yayımlanmasına kadar her aşama da daha dikkatli olmalıyız.
BİLGİLER TEYİT EDİLMELİ
Habercilikte artık dijital bir dönem başladı. Bu sistem, halkı hızlı bilgilendirme açısından fevkalade olsa da bazı handikapları da var. Yetkililerden teyit edilmemiş bir bilgi, geri dönüşü olmayan toplumsal bir algı oluşturuyor. Ardından yapılan yeni açıklamalar ve düzeltmeler ise kafaları tamamen karıştırıyor. Bu nedenle bu süreci iyi yönetmeli ve herkes kendi sorumluluk alanında daha hassas davranmalı.
İNTERNET HABERCİLİĞİ OKUR YAZARLIĞI
İşte bu amaçla Gaziantep İnternet Medya Derneği’ni kurmuştuk. Amacımız internet haberciliği okur yazarlığı konusunda seminer ve toplantılar yaparak, bu alandaki bilinci artırmaktı. Ancak pandemi nedeniyle planlamalarımızı erteledik. Önümüzdeki günler için hazırlıklarımız sürüyor. Çünkü, bu mecra akademik desteklerle iyi yönetilmesi gerek bir mecradır. Hızlı habercilik değil, doğru bilgilerle donanmış haberciliği şiar edinmemiz gerekiyor. Yakın zamanda yaşanan bazı hadiselerde ciddi bir örnek olarak karşımızda duruyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?