USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

REHAVETE KAPILMADAN TEDBİRLİ YAŞAMA DEVAM

20-12-2020

Koronavirüs ile mücadelede kontrollü yaşam ile birlikte bazı önleyici tedbirlerde uygulanmaya başlandı. Bir dönem son derece kritik seviyelere gelen Gaziantep, alınan sıkı önlemler sayesinde yeniden iyileşmeye doğru ilerlemeye başladı.
Ancak tehlike devam ediyor. Bir anlık rehavetin vaka sayılarını nasıl arttırdığını hep beraber gördük. Bu nedenle yetkililerin uyarılarına kulak vererek, kontrollü yaşamı sürdürmemiz gerekiyor.


İŞLEMLERİ ONLİNE YAPMAYA ÖZEN GÖSTERELİM
Bu süreçte kış ayı içerisinde olmamız nedeniyle doğalgaz müdürlüğü önünde zaman zaman kuyruklar oluyor. PTT önlerindeki kuyruklarda dikkat çekiyor. Bu bölgelere sürekli denetim yapılması da çare olmuyor. Vatandaşımız biraz duyarlı olmalı ve online yapabileceği işlemler için sıra eklememeli.


AKRETİDE UYGULAMASI MEMNUNLUK OLUŞTURDU
Ülke genelinde hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararı alınmasının ardından Gaziantep’teki basın kuruluşlarındaki personellerin çalışma koşullarıyla ilgili Gaziantep Valiliği tarafından uygulanmaya başlayan Akredite sistemi başarılı oldu. Meslektaşlarımızla yaptığımız konuşmada da uygulamanın yerinde bir karar olduğu yönünde fikirler ağırlıktaydı.

Nitekim kentimize Sağlık ve adalet bakanımız geldi. Bu programı takip eden meslektaşlarımız yaka kartları olduğu için görevlilerle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Gazeteci olmayan ve korsan kimlik taşıyanlarda ayırt edilmiş oldu. Bir kez daha Gaziantep Valiliğimize meslektaşlarımız adına teşekkür ediyorum.


ELİM OLAY HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ
Malumunuz geçtiğimiz hafta ilimizde son derece üzücü bir olay yaşandı. Sanko Hastanesi’nde oksijen tüpü paylaması nedeniyle 10 vatandaşımız hayatını kaybetti. Olay anında hastane görevlileri ve itfaiye ekiplerinin dikkatli müdahalesi olayın büyümesine engel oldu. Kentimizdeki yöneticiler yaşanan elim olay sonrası seferber oldular. Sağlık bakanı kentte gelerek olayla ilgili inceleme yaptı. Buradan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?