USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HASTALIK İLE VEFA

25-11-2020

Tecrübe ve öğrenmenin yaşı yoktur. Hayatımızdaki yeni gelişmeler, hastalıklar ve musibetler öğrenme ve tecrübe hanenizde bir anjiyo yapmanızı zorunlu kılıyor. Ve sevinçleri paylaşan bazı kesimlerin hüzünlerde uzaklaşmasıyla yüzleşiyorsunuz.

Malumunuz COVİD 19 testim pozitif çıktı. Şuan evde karantinadayım ve tedavim devam ediyor. Bu süreçte başta valimiz, milletvekillerimiz, belediye ve oda başkanlarımız, eş dost geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bu ilgi ve alaka moral ve motivasyonuma büyük katkı sağladı.

Ancak birde aramayan ve sormayan bazı dostlar vardı. İşte bu da bir o kadar üzdü beni. ‘Sigortacı hasarda belli olur’ derler ya! İşte tamda bu atasözünün eyleme dönüş hayal-i ruhiyesi içindeyim.

Ne diyelim sağlık olsun. Herkes kendine yakışanı yapar. Aynen şu kıssadaki gibi;

Padişah vezinleriyle sivil kıyafetle şehirde inceleme yaparken bir adam görür. Eşeği çamura batmış ve kendisi de perişan bir halde. Adam bir yandan eşeği çamurdan çıkartmaya çalışıyor. Bir yandan da padişaha küfürler ediyor. Padişah, hemen yanındakilere emir vermiş. Eşek çamurdan çıkartılmış. Gariban adama da bir kese altın vermişler. Adama eşeğe binmiş ve halen padişaha küfür etmeye devam etmiş.

Padişah çağırın şunu demiş. Adam gelmiş.

 Padişah sormuş;

‘’Ben padişahım. Eşeğimi çamurdan çıkarttık. Bir kesede altın verdik. Neden halen küfür ediyorsun’’ demiş.

Adam mahcup bir halde.

‘’Padişahım sen sana yakışanı yaptın. Bende bana yakışanı’’ demiş.

Demem o ki;

Hayatta herkes kendine yakışanı yapar. Ama kim ne yaparsa kendine yapar. Bugün hasta olan yarın şifa bulur. Şifa bulan yarın hasta olur.

Allah vefasızlık hastalığı vermesin.

Bu arada aman dikkat edin. Ceza yememek için değil, kendi ve çevrenizin sağlığı için kurallara uyun.

Maske, mesafe ve hijyen.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?