USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAYDİ GAZİANTEP, ESNAFINA SAHİP ÇIK

10-12-2020

Dünya çok kritik bir süreçten geçiyor. Pandemi nedeniyle dünya ekonomisinde ciddi bir küçülme yaşanırken, yerelde de esnafımız adeta var olma savaşı veriyor. Unutmayalım ki; esnaf sanayi ve ticaretin temel taşıdır. Bu nedenle esnafın sıkıntıları yarın genel ekonomide de ciddi sorunlar oluşturacaktır.


YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA ZAMANI
Bu süreçte, kentimizdeki esnafımızın durumu da son derece vahim. Kirasını, kredisini ödeyemeyen hatta geçimini sağlayamayan binlerce esnaf var. Elbette insan sağlığı her şeyden önceliklidir. Genelgeler uymak ve uymayanları da uyarmak zorundayız. İşte bu ikilemde yardımlaşma ve dayanışma mekanizması çok ama çok iyi çalışmalı. Virüsün yayılmaması ve toplum sağlığının zarar görmemesi için işletmelerini kapatan esnafımıza şimdi destek vermeyeceğiz de ne zaman vereceğiz?


GAZİANTEP FARKINI ORTAYA KOYMALIDIR
Gaziantep her zaman kendi söküğünü dikilen nadir şehirlerden birisidir. Ekonomik krizlere nasıl direndiysek, aynı ruh ile bu virüse de direnmek ve başarmak zorundayız. Bu nedenle alış verilerimizi yerel esnafımızdan yaparak bu yardımlaşma ve dayanışmanın meşalesini yakabiliriz. Sosyal medyada da bu yönde başlatılan kampanyalarla esnafımıza gerekli desteğin verileceğini umut ediyorum.


SÖYLEME DEĞİL, EYLEME İHTİYAÇ VAR
Hani hep söyleriz ya, ‘’acılar paylaştıkça azalır’’ diye. İşte tamda bu cümlenin içini doldurmamız gereken günleri yaşıyoruz. Öncelikle yakınlarımızı, kendimizi ve genel toplum sağlığını korumak ve yeni acılar yaşamak için MASKE ve MESAFE kuralına uyalım. Daha sonra ise, yardımlaşma ve dayanışmayı harekete geçirelim. Bu konuda Valimiz, ve belediye başkanlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Bizlerde alış-verişimizi esnafımızdan yapalım ve acılar paylaşılarak azalsın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?