USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BANA BİR ŞEY OLMAZ DEME!

29-11-2020

İnsanlık tarihi çok kritik bir süreçten geçiyor. Ölüm adeta sokaklarda kol geziyor. Bir virüs var. Nerede ne zaman karşılaşacağımız belli değil. İlk zamanlar fazla ciddiye almadık. Ancak, bu illet ile tanışınca durumun ne kadar vahim olduğunu anlıyorsunuz.
Malumunuz 5-6 gündür evde karantinadayım. Bende sizleri gibi, ‘’Korunuyorum bana bir şey olmaz’’ diyenlerdendim. Ancak ne kadar korunursanız korunun maske, mesafe ve temizlikteki küçük bir ihmaliniz sizi ve çevrenizi zor durumda bırakıyor.
Nasrettin Hoca’nın ‘’Damdam düşeni getirin’’ fıkrasını bilirsiniz. İşte COVİD 19 konusunda damdan düşe, yani bbu ilete yakalanan birii olarak sizlere yazıyorum.
MASKE, MESAFE ve HİJYEN kurallarına riayet etmek inanın yetmiyor. Mümkün olduğunca evinizde kalmanız gerekiyor. Kalabalık ortamlar, ziyaretler, iade-i ziyaretler resmen bu virüse prim veriyor.
Hasta olunca sadece kendimiz zarar görmüyoruz. Şuan benimle temaslı olan ailem, mesai arkadaşlarımda karantinada. Onlarında özel hayatlarına zarar verdim.
Demem o ki;
Kendimizi, sevdiklerimizi düşünelim. Yetkililerin uyarılarını sadece okumak ve dinlemekle kalmayalım. Bu uyarıları eyleme dönüştürdüğümüz takdirde faydasını görürüz.
Aksi halde!
Daha ağır yasaklarla yüzleşebiliriz.
Bu virüsten kurtulmak için sağlık camiasının özverili çalışmasının yanı sıra izlerinde dikkatli ve tedbirli olması hayati önem taşıyor.
Kalın sağlıcakla.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?