Gündem

VEKİLLER VE RTÜK GÖREVE!

Ulusal bir TV kanalında yayımlanan Yalı Çapkını isimli dizi, hem Gaziantep'in aile yapısını hem de kentin tarihini aşağılayıcı konular işliyor.

VEKİLLER VE RTÜK GÖREVE!
25-09-2022 16:04

GAZİANTEPLİLER RAHATSIZ

Tarihi, kültürü, gastronomisi ve yıllardır yabancılara kucak açan yapısı ile sadece Türkiye'de değil tüm dünyada saygı duyulan iller arasında yer alan Gaziantep, dışarıda bu kadar saygı görse de maalesef en ağır darbeyi yine içerden, kendi ülkemizin dizilerinden alıyor. Ulusal bir TV kanalında yayınlanan Yalı Çapkını isimli dizi bazı sahneleri ile adeta Gaziantep'in aile yapısını küçük düşürüyor. Gaziantepli bir ailenin konu edildiği Yalı Çapkını dizisine Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan Gaziantepliler haklı olarak tepkilerini gösteriyor.

VEKİLLER VE RTÜK GEREĞİNİ YAPACAK MI?

Ayıntab Gazetesi olarak edindiğimiz bilgilere göre, hem Gaziantep'te yaşayan hem de farklı illerde yaşayan Gaziantepliler TV yayınlarını ve dizilerini denetleyen RTÜK'ü şikayet yağmuruna tuttu. Dizi ile ilgili rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşlar, Yalı Çapkını dizisinde yer alan hamam sahnesini kadınları aşağılayan bir sahne olması sebebiyle eleştirdi. Dizideki rezilliklerin Gaziantep aile yapısı ile uzaktan yakından alakalı olmadığını ifade eden vatandaşlar, Gaziantep Milletvekillerine ve RTÜK'e çağrıda bulunarak dizinin yayından kaldırılmasını talep etti.

DİZİNİN KONUSU

Yalı Çapkını, Gaziantepli Korhan Ailesi'nin direği Halis Ağa'nın (Çetin Tekindor) el bebek gül bebek yetiştirilmiş torunu Ferit'in (Mert Ramazan Demir) evlenmesine karar vermesiyle gelişecek olayları konu alıyor. İstanbul'da yaşayan ailenin bir oğlu vefat ediyor. Vefat eden kişinin karısı ile kayınının ilişkisi var. Bununla da kalmayan kadın eşinin babasıyla da birlikteliğini sürdürüyor. Evin torunu da hizmetçilik yapıyor ve birçok kişi ile ilişkisi var. Diğer ailenin de Gaziantep'te iki kızı bulunuyor. Bu iki kız ve ailesi artık yiyecekler ile besleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER