Gündem

“Rektör Ne Yaptı ki?”

“Rektör Ne Yaptı ki?”

“Rektör Ne Yaptı ki?”
21-01-2026 11:29

Gaziantep Üniversitesi’ne (GAÜN) ait petrol istasyonunun ihalesi, kamuoyunda ve basın dünyasında tartışmalara neden oldu. Yapılan ihalede, petrol istasyonu 10 yıllığına aylık 4 milyon 220 bin TL bedelle Shell tarafından kiralandı.

İhalenin ardından bazı yayın kuruluşları GAÜN Rektörü Doğan’a övgüler yağdırırken, bazı basın-yayın organları ise bu tutuma tepki gösterdi. Eleştirilerde, ihalenin bu seviyelere çıkmasının asıl nedeninin basının konuyu gündeme taşıması ve kamuoyu oluşturması olduğu savunuldu.

Eleştirel görüş bildiren çevreler, “Basın bu ihaleye yer vermeseydi, belki de aynı taşınmaz çok daha düşük bir bedelle kiralanacaktı. Fiyatın bu kadar yükselmesinde basının etkisi büyük” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan bazı yorumcular, rektörün ihale sürecine doğrudan müdahil olup olmadığına dikkat çekerek, “Belki de rektörün ihalenin detaylarından haberi bile yok. Rektör ne yaptı ki bu kadar övgü alıyor?” sorusunu gündeme taşıdı.

GAÜN yönetiminden tartışmalara ilişkin şu ana kadar kapsamlı bir açıklama yapılmazken, ihale sürecinin şeffaflığı ve kamuoyunun rolü konusundaki tartışmalar devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER