Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: BU VİCDANSIZLARA KİM DUR DİYECEK?

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: BU VİCDANSIZLARA KİM DUR DİYECEK?
19-02-2023 16:31

Ülkemiz asrın felaketini yaşadı. Tam 10 il ve ilçelerde ve köylerde can pazarı yaşandı. Kurtarma çalışmaları sırasında gelen artçılar ve sonrasında yaşama tutunma çabası kabus gibi çöktü üzerimize.
Depremden etkilenen iller arasında yer alan Gaziantep’te takdir edilecek gelişmeler olduğu gibi, artık vicdansızlık olarak tarif edebileceğimiz manzaralara da şahitlik ediyoruz.
Depremin hemen ardından Gaziantep adeta kenetlendi. Kent yöneticileri, sanayici ve iş adamları adeta seferber oldular. Yardımlaşma ve dayanışma adına ne varsa hepsini gördük. Biraz teselli olduk.
Ancak sonrasında duyduklarımız ve gördüklerimiz karşısında vicdanlarımızda ikinci bir deprem yaşadık. Afet sonrası kan emici yağmacılar şöyle dursun, evsiz kalan vatandaşlara fahiş fiyatta taşıma ücreti sunan fırsatçılar, ev kiralarını yükselten insafsızlar ve villa fiyatlarını uçuran deprem vurguncuları kanımızı dondurdu.
Allah aşkına hiç mi ders almadınız bu depremden! Bu ne hırs bu ne vicdansızlık.
Bu fırsatçıların yaptıkları yanlarına kar kalmamalı. Tarihi bir sürçten geçiyoruz ve mağdur halkı sömürmeye kalkan kim olursa olsun, devletimiz gereğini yapmalıdır.
Ayıntab Gazetesi olarak bu fırsatçı ve vurguncuların takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızın da bu tür durumlarda yetkili kurumlara gerekli şikayetleri yapması da büyük önem taşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER