Gündem

GAZİANTEP VALİSİ KEMAL ÇEBER’DEN NET MESAJ: “ASILSIZ PAYLAŞIMLARA İTİBAR ETMEYİN”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, son günlerde okullara yönelik yaşanan olayların ardından kamuoyuna önemli bir açıklama yaptı. Vali Çeber, hem yaşanan acı olaylara dikkat çekti hem de sosyal medyadaki dezenformasyon uyarısında bulundu.

GAZİANTEP VALİSİ KEMAL ÇEBER’DEN NET MESAJ: “ASILSIZ PAYLAŞIMLARA İTİBAR ETMEYİN”
15-04-2026 23:32

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, dün ve bugün farklı illerde okullarda yaşanan üzücü olaylara ilişkin açıklamada bulundu. Vali Çeber, hayatını kaybeden öğrenciler ve öğretmenler için başsağlığı dileyerek, yaralı çocuklara acil şifalar temennisinde bulundu.

Açıklamasında özellikle sosyal medyada yayılan asılsız bilgilere dikkat çeken Çeber, bazı paylaşımlarla toplumda korku ve panik oluşturulmaya çalışıldığını vurguladı. Bu kapsamda güvenlik birimlerinin harekete geçtiğini belirten Çeber, şu ana kadar 7 hesap ve bu hesaplara bağlı 7 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını duyurdu.

Vali Çeber, kamu düzenini bozmayı hedefleyen içeriklerin anlık olarak takip edildiğini ve gerekli işlemlerin hızla uygulandığını ifade etti.

“OKULLARDA TÜM TEDBİRLER ÜST SEVİYEDE”

Öğrencilerin güvenliğinin en öncelikli konu olduğunu belirten Çeber, Gaziantep genelindeki okullarda tüm güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını ve eğitim-öğretimin kesintisiz şekilde sürdüğünü açıkladı.

VATANDAŞLARA KRİTİK UYARI

Vali Çeber, vatandaşlara da çağrıda bulunarak yalnızca resmi kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini belirtti. Sosyal medyada yayılan doğruluğu teyit edilmemiş bilgilere karşı dikkatli olunması istendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER