üyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, sokaklara atılan çöplerin sadece kirlilik yaratmadığı, aynı zamanda ciddi su baskınlarına davetiye çıkardığı vurgulandı.
"Yağmur Sularının Akışını Engelliyor"
Belediye yetkilileri, sokaklara ve yol kenarlarına gelişi güzel atılan atıkların yağmur sularıyla birlikte mazgallara taşındığını belirtti. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Sokaklara bilinçsizce atılan atıklar ve çöpler, yağmur sularının akışını engelleyerek mazgalları tıkıyor. Bu durum hem çevre kirliliğine hem de yollarda su birikintilerine neden olarak günlük yaşamı olumsuz etkiliyor."
Temiz Bir Gaziantep İçin El Ele
Daha yaşanabilir ve temiz bir şehir hedefiyle vatandaşlardan duyarlılık bekleyen Büyükşehir Belediyesi, şu çözüm önerilerini hatırlattı:
-
Çöp Kutularını Kullanalım: Atıkların mutlaka çöp kutularına ve konteynerlere atılması gerektiği bildirildi.
-
Altyapıyı Koruyalım: Mazgalların açık kalmasının, ani yağışlarda su baskını riskini en aza indirdiği ifade edildi.
-
Gelecek Nesillere Temiz Şehir: Çevre kirliliğinin önlenmesinin toplumsal bir sorumluluk olduğu vurgulandı.