Gündem

ERSİN ATAR, UMUT YILMAZ'I BELGELERLE VURDU! HANGİ YÜZLE AK PARTİ'YE GEÇECEKSİNİZ

Gaziantep Şehitkamil Belediye Mayıs ayının ilk oturumunda konuşan Ersin Atar, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a yönelik çok ağır eleştirilerde bulundu. Atar, Yılmaz'ı kamu zararına yol açmakla suçladı ve araştırma komisyonu kurulması çağrısı yaptı.

ERSİN ATAR, UMUT YILMAZ'I BELGELERLE VURDU! HANGİ YÜZLE AK PARTİ'YE GEÇECEKSİNİZ
06-05-2025 13:50

Gaziantep Şehitkamil Belediye Meclisi’nde gerilim tırmandı. CHP’li Meclis Üyesi Ersin Atar, CHP'den istifa eden Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a yönelik sert açıklamalarda bulundu. Atar, 194 milyon TL daha düşük teklif veren firmanın göz ardı edilerek, yüksek teklif veren bir firmaya asfalt yapım işi ihalesinin verilmesini kamu zararı olarak nitelendirdi. İhalenin şeffaflık ve kamu yararı ilkesine aykırı olduğunu vurgulayan Atar, "Araştırma komisyonu kurulmasını istiyoruz. Şehitkamil halkının parası heba ediliyor" dedi.


Umut Yılmaz Oturduğu Koltuğu CHP’ye Borçlu
Atar, konuşmasında Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a ağır sözlerle yüklendi. Yılmaz’ın geçmişte düşük teklif veren firmaya ihale verilmediği için sert eleştirilerde bulunduğunu hatırlatan Atar, “O dönem adaletten söz eden başkan, bugün tam tersi uygulamalara imza atıyor. Dün ‘Hem Müslüman hem hırsız olunmaz’ diyordu, bugün aynı uygulamaları savunuyor. Bukalemun bile bu kadar hızlı renk değiştirmez” ifadelerini kullandı.

Yolsuzluklara Ortak Olanlar da Hesap Verecek

Belediyedeki usulsüzlüklerin denetim raporlarına da yansıdığını belirten CHP’li Atar, "AKP'li iki üyenin de imzaladığı raporda tüm usulsüzlükler açıkça yazıyor. Ancak buna rağmen belediye başkanını partilerine almak için uğraşıyorlar. Bu şahıstan neden hesap soramıyorlar?" diyerek tepki gösterdi.

Hukuksuzluklara Boyun Eğmeyeceğiz
Atar, Umut Yılmaz hakkında daha önce savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ancak başkanın kendilerine yönelik suçlamalarının hemen işleme alındığını belirterek, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi üyeleriyiz. Bu tür baskılara boyun eğmeyiz. Kamu malını talan edenlerle mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Siyasette Dava Adamı ve Menfaat Adamı Ortaya Çıkacak

Konuşmasının sonunda tüm meclis üyelerine çağrı yapan Atar, "Gelin araştırma komisyonunu hep birlikte kuralım. Kim dava adamı, kim menfaat adamı ortaya çıksın. Bugün susarsak yarın halk bunun bedelini ödeyecek" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER