Gündem

Kan Bağışı İş Birliği Protokolü İmzalandı

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Şahinbey Belediyesi ve Türk Kızılay'ı Gaziantep şubesi tarafından “Kan Bağışı İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Kan Bağışı İş Birliği Protokolü İmzalandı
23-05-2024 15:31

Protokole; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Kızılay Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik katıldı.

“Herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum”

Protokolde konuşan Vali Çeber; “En güzel en anlamlı protokollerden birini imzalayacağız. Kızılay denilince insanlarımızın aklına ilk gelen kan ve kan bağışı. Kızılay ihtiyaç olan her yerde var. Kan bağışı toplumda en çok karşılığı olan herkesin bağışta bulunduğunda vicdanen ve iyilik anlamında yapmış olduğu ve hissettiği en önemli fikirlerden birisi. Bende bir kan bağışçısı olarak herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Çünkü kan vermek hem çok sağlıklı hem de vicdanen iyiliğe merhamete dokunan duygular olduğunu biliyorum. Gaziantep, mazlumun, mağdurun, ihtiyaç sahibinin her anlamda yanında olan bir vilayet. Kan bağışı da aslında bunun en güzel örneklerinden birisi. Bu anlamda gayretlerinden dolayı, tespitlerinden ve uygulamalarından dolayı Kızılay Başkanı ve Şahinbey Belediye Başkanını tebrik ediyorum. Bu protokolün daha fazla kan bağışına vesile olmasını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Kan bağışı kampanyası 27-28 Mayıs’ta Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşecek

Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu konuşmasında, “Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyemiz ve Türk Kızılay iş birliğinde her yıl geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışı kampanyamız bu yılda 27-28 Mayıs'ta demokrasi meydanında gerçekleşecek. Ben göreve geldiğim 2009 yılında kendi belediye personellerimiz arasında başlatmıştık. Sonra yıllar itibariyle geleneksel hale getirerek tüm Gaziantep halkını kapsayacak şekilde Demokrasi Meydanı’na taşıdık. Her yıl rakamlar yükselerek arttı ve bir önceki yılda 6.000 ünite olan kan bağışı geçen yıl 12.500 üniteye çıktı. Bu bir rekor. Kan verdiğimiz zaman tabii öncelikle kendi sağlığımız için kanımız tazeleniyor ve birçok hastalıklara iyi geldiği de biliniyor. Ayrıca verdiğimiz bir kanla üç kişiye can vermiş oluyoruz. Hiç tanımadığımız insanlara fayda sağlamış oluyoruz. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve kampanyamıza destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. ‘Kan verelim, sağlıklı kalalım, spor yapalım, sağlıklı kalalım’ diyoruz.” dedi.

“Türk Kızılay’ı hastanelerden talep edilen kanın yüzde 95’ini teslim etti”

Türk Kızılay Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik ise, “Bilindiği üzere Türk Kızılay kendine teslim edilen görevi gerçekleştirme konusunda yıllardan beri kan toplama hizmetlerini ifa ediyor. 2023 yılında Türk Kızılay’ımız hastanelerimizden talep edilen 83 bin ünite kanın yüzde 95'ini teslim ederek bu değerli hizmeti yerine getirmiştir. Şu an devam eden hizmetler boyutunda günlük ihtiyaçlarımız noktasında bugün yapacağımız kan bağışı kampanyası bizim için çok kıymetlidir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol metni imzalanarak fotoğraf çekimi yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER