Gündem

Herkes Bütçesine Göre Hareket Etmeli: Gaziantep’te 400 TL’ye de İftar Var, 2200 TL’ye de

Herkes Bütçesine Göre Hareket Etmeli: Gaziantep’te 400 TL’ye de İftar Var, 2200 TL’ye de

Herkes Bütçesine Göre Hareket Etmeli: Gaziantep’te 400 TL’ye de İftar Var, 2200 TL’ye de
17-02-2026 10:37

Ramazan ayına sayılı günler kala açıklama yapan Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İsmet Özcan, yeme içme sektöründeki pahalılık algısına isyan etti.

Özcan, “3-4 tane lüks mekan nedeniyle  Gaziantep’te fiyatlarla ilgili pahalı algısı yaratılıyor. İnanın öyle değil. İftar menülerine baktığımızda bizdeki fiyatlar Adana’dan daha düşük. Bizde gramaj farkı var kimse onu hesaba katmıyor. Menülerde fiyatlar belli. Sen o yemeği yemeden önce fiyatları biliyorsun. Bütçen yetmiyorsa gitme” dedi.

ALTERNATİF ÇOK FAZLA

Gaziantep’te pahalı olan yerlerin olduğunu ancak bunların sayısının 5’i geçmeyeceğini söyleyen Özcan, “Buralar lüks mekanlar, müşterisi belli. Buralarda iftarlar 1200 TL ile 2250 TL arasında değişirken, 300 tane işletmemizde ise iftar menülerinin fiyatları ise 500 TL ile 750 TL arasında değişiyor. Lüks yerlerle, diğer işletmelere baktığınızda çorba, iftariyelik aynı, et aynı. Yani insanlar 300 işletmeye değil, 3 tane mekana bakıyor ve ‘Gaziantep pahalı’ diyor” diye konuştu.

BİZDE PORSİYON 300 GRAM

Gaziantep’te kebabın daha lezzetli olmasını erkek koyuna bağlayan İsmet Özcan, “Kebaplarımız kısa koldan yapılır. Kebap için en uygun et erkek koyun etidir. Bizim hem etlerimiz kalitelidir, hem de gramajlarımız yüksektir. Örneğin Adana’da 200 gram et kullanılırken bizde 300 gram et kullanılır. İnsanlar Gaziantep’e niye et yemeye geliyor? Çünkü kalite unsuru var, hem gramajımız da fazla. Gaziantep’te fiyatlar pahalı değil, hatta bir çok şehre göre hem kaliteli, hem de daha ucuz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER