Gündem

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR'DEN OKULLARA MALZEME DESTEĞİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde sporun tabana yayılması ve imkanların arttırılması için okullara spor malzemesi desteklerine devam ediyor.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR'DEN OKULLARA MALZEME DESTEĞİ
23-05-2024 12:13

“Spor Şehri Gaziantep” hedefiyle gençlerin ve çocukların sporla büyümesi ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi amacıyla başlatılan tesisleşme ve malzeme destekleri artarak devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Valiliği ile beraber şehirde bulunan ilkokul ve liselerin spor malzemesi ihtiyacını karşıladı.

 

Yeni destekler kapsamında Gülşen Batar Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle 7 bin 500 futbol topu, 7 bin 500 voleybol topu, 5 bin basketbol topu, bin hentbol topu ve 14 bin 500 adet masa tenisi malzemesi okullara dağıtıldı. Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2024 YILI İLK 5 AYINDA 10 MİLYON TL’LİK SPOR MALZEMESİ DESTEĞİ VERDİ

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılının ilk 5 ayında spora, sporcuya ve okullara yaptığı malzeme destekleri 10 milyon TL’ye ulaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı spor tesisleri ve kurslarda ise on binlerce genç spor yaparken, yetenek taramalarıyla yatkın oldukları spor dallarına yönlendirildi. 

 

ŞAHİN: GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

 

Düzenlenen törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sınavlara girecek ve spor dallarında faaliyet gösteren gençlere başarılar dileyerek şunları söyledi:

 

“Salona girdiğimizden itibaren gözlerinizdeki ışıkla sıcaklığı yüreklerimizde hissettik. Bu şehri eğitim, spor, bilim, kültür ve sanat şehri yapmak için birlikte çalışacağız. Spor şehri Gaziantep için güzel bir tesisin içindeyiz. Bizde birçok güzel tesisi yaptık. Bu tesislerle birlikte beden eğitimi hocalarımızla istişare ederek çocuklarımızın spor yapabilmeleri için gerekli malzemeleri veriyoruz. Çocuklarımıza yetenek taramaları yapıyoruz. Hangi dalda yeteneğiniz varsa gençleri yönlendiriyor, ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ diyerek geleceğe hazırlıyoruz.”

 

ÇEBER: NE YAPIYORSAK GENÇLER İÇİN YAPIYORUZ

 

Gençlerin önemine vurgu yapan Vali Kemal Çeber ise, törendeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Siz gençler için buradayız. Bütün şehir olarak sizlerin yanında oluyor, sizlere çok değer verdiğimizi göstermek istiyoruz. Bizlerin geleceği olarak çok önemlisiniz. Ne yapıyorsak gençler için yapıyoruz. Devletimizin yaptığı bu güzel okullar en iyi eğitim ve sağlık imkanlarını sunmak için yaptıklarının yanına Gaziantep’in bir avantajı olarak Büyükşehir ve Şahinbey Belediyeleri çok güzel imkanlar sunuyor milyonlar değerinde spor malzemesi ve eğitim malzemesi dağıtıyor, eşsiz etkinlikler yapıyor. Öncelikle sizin sağlığınız ve mutluluğunuz bizim için çok önemli sonrasında da akademik ve sportif başarılar.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER