Gündem

'GAZİ EKMEK' GELİYOR

'GAZİ EKMEK' GELİYOR
13-06-2022 14:30

ŞAHİN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDE AÇIKLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda belediye bünyesinde "Gazi Ekmek" kurulacağını açıkladı.

PİYASA DEĞERİNİN ALTINDA OLACAK

Vatandaştan gelen yüksek talep, dünya çapında tırmanan enflasyon oranlarının ekmek ve temel besin gıdalarına yansımasına karşı mücadele kapsamında uygun satışların yapılacağı “Gazi Ekmek” projesinin duyurusu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından yapıldı. Projeyle toplamda 40 çeşit ekmek ve unlu mamul ucuza halka sunulacak. Ayrıca Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile kadın kooperatifleri ürünlerinin yer alacağı satış noktalarında halka ürünler piyasa değerlerinin altında sunulması planlanıyor.

İŞTE PROJENİN DETAYLARI

Gazi Ekmek satış noktaları Şahinbey ilçesinde 70 ve Şehitkamil’de ise 40 olmak üzere toplamda 110 noktada olacak. Talepler doğrultusunda kapasite ve satış noktaları arttırılacak. Satış noktalarında francala tipi ekmekler ile köy, ekşi mayalı, tam buğday unlu, rol, hamburger, tost, kepekli, mısır ekmeği gibi çeşitlendirilmiş ekmekler, glütensiz unla yapılan ürünler diğer unlu gıdalardan oluşan 40’tan fazla ürün yer alacak. Proje kapsamında fabrika kurulumuna kadar taleplerin hızla karşılanması amacıyla ilk olarak meslek liselerinin fırınları ve yüksek kapasiteli ekmek üreticileriyle üretim yapılacak. Gazi Ekmek Fabrikasının ve yüksek kapasiteli üretim araçların kurulumuyla, Büyükşehir Belediyesi kendi tesisinde ekmek yapımına başlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER