Sağlık

Uzmanlar tek tek sıraladı! Bu 7 belirtiyi yaşadıysanız koronavirüsü atlatmış olabilirsiniz

Tüm dünyada yüz binlerce insanın ölümüne yol açan koronavirüs salgınında son dönemde vakalar artarken, uzmanlar fark etmeden Kovid-19 geçirmiş olabileceğinizi gösteren 7 belirtiyi paylaştı.

Uzmanlar tek tek sıraladı! Bu 7 belirtiyi yaşadıysanız koronavirüsü atlatmış olabilirsiniz
01-09-2020 07:19

Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle dünya genelinde 836 binin üzerinde insan hayatını kaybetti, 24 milyonu aşkın insan ise ölümcül salgına yakalandı. Koronavirüs salgınına karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken, salgınla ilgili yeni bir araştırma daha yapıldı. Araştırmanın sonucunda uzmanlar, fark etmeden Kovid-19 geçirmiş olabileceğinizi gösteren 7 işareti sıraladı.

"Özellikle de bulaşıcı hastalık uzmanlarının hastalığa neden yeni tip koronavirüsün (SARS-CoV-2) şehirler tecrit altına alınıp, sosyal mesafe önlemleri hayata geçmeden yayılmaya başladığını söylediği göz önünde bulundurulursa bu ihtimal daha güçleniyor.ABD'deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Okulu'ndan bulaşıcı hastalıklar uzmanı ve tıp doktoru Profesör William Schaffner "Haftalar geçtikçe virüsün ABD'de özellikle de daha kalabalık bölgelerde düşündüğümüzden daha erkenden yayıldığı netleşti" ifadelerini kullandı.

Johns Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi'nden bulaşıcı hastalıklar uzmanı Amesh A. Adalja da "Koronavirüs kapan birçok kişi komplikasyonsuz bir enfeksiyona sahipti ve bu nezle ya da gripten ayırt edilemiyordu" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER