Ekonomi

Patron-işçi kardeş, provokatörler kalleş!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrika işçilerinin greve gitmeleri, akıllara 'provokasyon ihtimali'ni getirdi.

Patron-işçi kardeş, provokatörler kalleş!
05-02-2022 08:15

Dün ve bugün "İşçilerin yanındayız, destekçiyiz" gibi başlıklar atan, ancak grev ve eylemlerin yaşandığı günler dışında işçi hakları ile ilgili en ufak bir yazı bile yayımlamayan kimi basın kuruluşları, provokatörlerin yanında saf tutuyor.

Ayıntab Gazetesi olarak bugüne kadar yaptığımız gibi bugün de, yarın da işçi kardeşilerimizin haklarını gözetmeye devam edeceğiz; fakat bunu yaparken şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine ciddi anlamda katkılar sağlayan ve iş arayanları istihdam eden fabrikaları da es geçmeyeceğiz.

İşverenler de ülke ve dünya genelinde yaşanan olumsuzluklardan, döviz dalgalanmalarından, maliyetlerin artışından fazlasıyla etkileniyorlar.

Bu nedenle patron ve işçi kardeştir diyoruz. Patron ve işçinin el ele vermesiyle bugünler de aşılacak.

Provokatörler ise yaptıkları kalleşlikle kalacak.

Bu provokasyon ne işçilere ne de işverenlere bir fayda sağlamayacak. Aksine en çok provokatörlerin işine yarayacak. Türkiye ve Gaziantep ekonomisi bundan daha kötü günler de yaşadı; fakat daha önceki hiçbir krizde böylesine toplu bir şekilde işçi eylemi yaşanmamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER