Sağlık

YAPAY ZEKÂ İLE KALP HASTALIKLARI 4 DAKİKADA TESPİT EDİLİYOR

Kalp hastalıklarının tanısında ilk basamak olarak kullanılan EKG’nin 3 boyutlu ve biraz daha uzun kayıtlı formu olan Vektokardiyogram (VCG) verilerinin yapay zekâ analizi yardımıyla kalp sağlığıyla ilgili bilgilerin daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesini sağlamaktadır.

YAPAY ZEKÂ İLE KALP HASTALIKLARI 4 DAKİKADA TESPİT EDİLİYOR
25-01-2024 10:02

Özel Hatem Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Hayri ALICI, kalp hastalıklarının tanı ve tedavi takibinde uygulanan son teknolojik bir yöntem olan cardisio yani yapay zekâ hakkında bilgiler verdi.

Yapay zekâ dakikalar içinde sonuç veren hızlı ve etkin bir yöntemdir

VCG verileri, kalbin elektriksel aktivitesinin üç boyutlu bir kaydını içerir. Bu veriler, kalbin farklı bileşenlerinin (yatay, dikey ve derinlik) analiz edilmesine olanak tanır. Yapay zekâ algoritmaları, bu verileri işleyerek, kalp damar tıkanıklıkları, kalp ritim bozuklukları ve yapısal kalp hastalıkları gibi parametreleri değerlendirmektedir.

Yapay zekâ analizi avantajlı bir yöntemdir

Cardisio analizi, araştırmalar ile kanıtlanmış olan avantajlı bir yöntemdir. Hasta dinlenme halindeyken yapılır, efor gerektirmez. Ayrıca opak madde ve radyasyon gibi vücuda zararlı yöntemler kullanmada ve damarsal girişim olmadan kalp sağlığı ve hastalıkları hakkında hızlı ve güvenli sonuç veren bir uygulamadır. Yapay zekâ sayesinde daha kesin teşhis ve tedavi takibi sağlanır.

Yapay zekâ ile kalp hastalıklarında erken teşhis sağlanır

Yapay zekâ analizi, kalp hastalıklarının erken teşhisini sağlayabilir, tedavi yöntemlerinin optimize edilmesine yardımcı olabilir ve hastaların takibini kolaylaştırabilir. Bununla birlikte, yapay zeka analizlerinin sonuçları her zaman bir uzman doktor tarafından doğrulanmalıdır.

Cardisio kardiyoloji kliniğimizde uygulanmaktadır

Kliniğimizde cardisio uygulaması uzman kardiyolog muayenesi, EKG ve EKO uygulamaları yapılarak tam bir klinik değerlendirme ile yapılmaktadır.

• Kalp hastalığı riski olanlarda damarsal, yapısal ve ritim açısından bir kalp hastalığı olup olmadığını görmek,

• Covid-19 vb. kalpte de hasara sebep olabilecek ağır enfeksiyon öyküsü olanlarda kalp hastalığı taraması,

• Efor testi yapamaya veya efor testinin yeterli olmadığı kişilerde kalbin beslenmesinin yorumu,

• Kalp hastalığı olsun ya da olmasın kalp dışı cerrahi vakalarda, ameliyat öncesi kalp hastalığı riskini belirlemede,

• Kişilerin klinik durumuna uygun olarak Check-up programlarında kullanılmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER