Ekonomi

Kiralarda KDV oranı ne kadar? İşte işyeri kira KDV oranı 2020 ve stopaj oranı ile ilgili detaylar...

İş yeri kiralarında KDV oranı ile ilgili son dakika gelişmesi gündemde yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, stopaj, KDV oranı ile ilgili dün akşam bir açıklama gerçekleştirdi.

Kiralarda KDV oranı ne kadar? İşte işyeri kira KDV oranı 2020 ve stopaj oranı ile ilgili detaylar...
15-12-2020 07:41
 İş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranı detayları merak konusu oldu. Peki kiralarda KDV oranı ne oldu, stopaj ne demek?

İş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranı detayı gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Kiralamada uygulanacak KDV oranın devam edeceği tarih de açıklandı. Gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranı gelişmesi de merak konusu. Peki iş yeri kira KDV oranı nedir, stopaj ne demek, oranları ne?

STOPAJ VE KDV ORANI SON DAKİKA GELİŞMELERİ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ayrıntıları paylaştı;

"Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulanması süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz. Benzer şekilde, yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını da 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz. Salgının etkisinin en aza indirilmesi için yıl ortasında başlattığımız konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma kadar birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin sürelerinde de yine 1 Haziran'a kadar uzatıma gittik."

 

STOPAJ NE DEMEK?

Stopaj, gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden verginin kesilmesini ifade eder.

 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER