Eğitim

GAZİANTEP TEKNOPARK TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜMÜN ADRESİ

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 yılı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknopark Mali Dönemlik Raporuna göre; Kurulu Ar-Ge firma sayısı 152, Ar-Ge personel sayısı 567, yazılım sektöründe elde edilen 3 Milyar Türk Lirası üzerinde ciro ile bölgenin en büyük teknoparkı olan GAÜN Teknopark, Gaziantep sanayisinin dönüşümüne öncülük etmeye devam ediyor.

GAZİANTEP TEKNOPARK TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜMÜN ADRESİ
09-06-2023 16:16
GAZİANTEP

Şehrimizde ve bölgemizde “Bir fikrim var ama bu fikri hayata geçirecek imkânlarım yok” diyen tek bir girişimci kalmayana kadar GAÜN Teknopark’ın girişimcilere öncülük etmeye devam edeceğini ifade eden GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, Gaziantep sanayisinin dönüşümüne de öncülük etmekten mutlu olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yumrutaş, “Gaziantep Üniversitesi Teknopark; sağlamış olduğu ulusal ve uluslararası destekler ile Yazılım Sektöründe faaliyet gösteren firma sayısını 96’dan 152’ye çıkartarak, Gaziantep’te yazılım endüstrisinin gelişmesi ve büyümesi için her türlü katkıyı vererek, Gazi şehrimizin teknoloji tabanlı gelirlerin artmasına ve yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesine öncülük etmektedir” şeklinde konuştu.

Gaziantep Teknopark Genel Müdürü Kazım Yıldırım ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ”2022 yılında Halk Bankası ile yapılan protokol ve ikili iş birliği ile girişimcilerimizin girişimcilik fonlarından faydalanması sağlanmıştır. Halk Bankası Fonla Büyüsün’ün iş birliği yaptığı 5 Teknoparktan birisi olan GAÜN Teknopark, bu fon sayesinde girişimcilerin ve teknoloji firmalarının ihtiyaç duyduğu yatırım fikrinin desteklenmesine öncülük etmiştir. GAÜN Teknopark’ı girişimcilere; kira desteği, prototip imalat desteği, çalışma ortamında ihtiyaç duyulan tüm destekleri karşılayarak fikirlerin hayata geçirilmesine öncülük etmektedir. Bu kapsamda 2022 yılında başlatılan ve SPARK ile birlikte yürütülen hibrit destek modeli ile 21 girişimci desteklenmiş, 16 yeni girişimci firmanın kurulması sağlanmıştır. Yeni Kurulan firmalara işletme kurulumundan prototip imalatı için gerekli tüm finans GAÜN Teknopark tarafından %100 desteklenmiştir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER