Kültür & Sanat

Gaziantep'te "Hemşehri Dernekleri Festivali" başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince düzenlenen, İl, ilçe, mahalle ile köy derneklerinin bir araya geldiği "Hemşehri Dernekleri Festivali"nin açılışı gerçekleştirildi.

Gaziantep'te "Hemşehri Dernekleri Festivali" başladı
05-08-2023 09:45

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şehitkamil ilçesindeki Festival Park'ta düzenlenen etkinliğin açılışındaki konuşmasında, çok özel topraklarda yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin kendine has özelliklerinin bulunduğunu ve dünyanın dört bir yanından turistleri ağırladığını dile getiren Çeber, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin her bir yerine baktığımızda farklı renk görürsünüz. Zengin bir kültürümüz var. Farklılıklarımız var ama çok ortak yönümüz var. Bu toprakların bir mayası var. Bizi bir araya getiren bu mayadır. Bu bölgede çok taze büyük bir afet, acı yaşandı. Tüm Türkiye bu bölgede bir araya geldi. Bizi bu maya ve ortak yönümüz bir araya getirdi."

Çeber, birçok kültürü bir araya getiren organizasyona katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise geleneksel hale getirdikleri festivale birçok il, ilçe, mahalle, köy derneklerinin katıldığını, birlik ve beraberliğin güçlendiğini anlattı.

Etkinlikte, 60'a yakın dernek stant kurarak, yöresel lezzet ve ürünlerini sergiliyor.

Yöresel ezgilerin seslendirildiği, halk oyunları gösterileri ve konserlerin yapıldığı festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Festival, 6 Ağustos'ta sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER