Eğitim

GAÜN ÖĞRENCİLERİ CANLI YAYIN ARACINI İNCELEDİ

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu MYO Radyo Televizyon Teknolojisi Programı öğrencileri, İhlas Haber Ajansı’nın canlı yayın aracını inceledi.

GAÜN ÖĞRENCİLERİ CANLI YAYIN ARACINI İNCELEDİ
12-06-2023 12:39
GAZİANTEP

Canlı yayın aracında bulunan teknik cihazlar, canlı yayın sürecinde takip edilen aşamalar, röportaj teknikleri, muhabirin beden dili vb. konularda bilgiler veren İHA Bölge Müdürü A. Orhan Akın, öğrencilere tek tek uygulama da yaptırdı. İlk defa bir canlı yayın aracını yakından görme ve inceleme imkanı bulan öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi.

Radyo ve Televizyon Teknolojisi Program Koordinatörü Öğr. Gör. Esin Dedemoğlu konuyla ilgili şunları söyledi: “2 Haziran Cuma günü, Gaziantep Üniversitesi Seyirtepe tesisinde Programımız Öğretim Görevlileri Hacı Çelik, Elif Akyüz Ertunç ve Danışma Kurulu üyelerimiz; İHA Bölge Müdürü A. Orhan Akın, Medya27 Gazetesi Sahibi Aydın Akyürek, Gaziantep Üniversitesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Ağcabay, İpekyolu Kalkınma Ajansından Ersin Doğan ile bir çalıştay gerçekleştirdik. Çalıştayda sektörün mezunlarımızdan beklentileri, müfredat içerikleri ve öğrencilerimizin daha donanımlı bireyler olarak hayata atılmaları için sahada ne tür uygulamalar yapılabileceğine dair fikir alışverişinde bulunduk. Üniversite-yerel medya arasında geliştirmeyi arzu ettiğimiz işbirliği çerçevesinde ilk adımı İHA Bölge Müdürü Orhan Akın atarak Canlı Yayın aracını öğrencilerimize açtı. Teknik Yayın Yönetmeni Erkan Özbudak ile birlikte Orhan Akın da öğrencilerimizle bilgi ve birikimlerini paylaştılar. Öğrencilerimizin teorik bilginin ötesinde sahada karşılaşacakları teknik imkanlarla ilgili pratik yapma fırsatı bulmasından son derece memnunuz. Sektöre donanımlı mezunlar kazandırma konusunda tüm imkanlarını seferber ederek öğrenim sürecimize katkı sağlayan Sayın Akın’a gönülden teşekkür ediyoruz. İnşallah tüm paydaşlarımızla işbirliklerimiz devam edecek.”

Etkinlikte Radyo ve Televizyon Teknolojisi öğrencileri canlı yayın aracı ve muhabirlik konularında hem teorik hem pratik eğitim aldı. Haberleşme programının da dahil olduğu ve kendi sahalarıyla ilgili inceleme yapma şansı yakaladığı etkinlikte öğrenciler, teoride öğrendiklerini uygulama şansı buldukları için mutlu ve heyecanlı olduklarını, bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasını arzu ettiklerini belirttiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER