Eğitim

GAÜN’DEN TÜRK DÜNYASINA AÇILIM

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Kırgızistan’da çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında önemli adımlar atıldı.

GAÜN’DEN TÜRK DÜNYASINA AÇILIM
19-06-2023 14:08
GAZİANTEP

Ziyaret kapsamında son dönemlerde önemli işlere imza atan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alparslan Ceylan bir araya gelen Prof. Dr. Özaydın, ev sahipliliklerinden dolayı Prof. Dr. Alparslan Ceylan’a teşekkür etti.

İlk ziyaretini Kırgızistan-Manas Üniversitesine gerçekleştiren GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, GAÜN ile Kırgızistan-Manas Üniversitesi arasında pek çok konuyu içeren ikili işbirliği anlaşmalarına varıldı. Yapılan anlaşmalarla iki üniversite akademisyenleri arasında ortak araştırma faaliyetlerinin, seminerlerin ve kursların düzenlenmesinin yanı sıra ortak projeler, akademik ve öğrenci değişimlerinin yolu açıldı.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde düzenlenen törende konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, yurtdışı çalışma ziyaretini Türk dünyasının jeopolitik açıdan önemli ülkelerinden Kırgızistan’a ve Türk dünyasına ilk açılan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesine yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Prof. Dr. Özaydın, GAÜN’ün tecrübesiyle ve imkânlarıyla Türk dünyasının geleceğinin inşasında yer almak istediklerinin altını çizdi. Görüşmelerde, GAÜN’ün Türk Devletler Teşkilatı Üniversiteler Birliği üyelik sürecinin tamamlanması halinde akademisyen ve öğrenci değişimleri yapılması planlandı.

FİTOTERAPİ ALANINDA GELENEKTEN GELECEĞE SLOGANI İLE İŞBİRLİĞİ

Geçmişten günümüze önemli bir yere sahip olan tıbbi-aromatik bitkilerden elde edilen etken maddelerin farmasötik formların sağlığı korumak ve tedaviye destek olmak amacıyla kullanımı ifade eden fitoterapi alanında iki üniversite arasında işbirliği süreci başlatıldı. Bu bağlamda bitkisel ürünlerin yerlerin yerli halk tarafından geleneksel kullanımlarının akıl, deney ve bilimin süzgecinden geçirilerek bitkisel ilaç geliştirmeye yönelik çalışmalar başlatıldı.

GAÜN İLE KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ARASINDA BİRÇOK ALANDA İŞBİRLİĞİ

GAÜN ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi arasında birçok alanda yapılan görüşmeler içerisine dikkat çeken konu başlıklarından bir tanesi ise sağlık turizmi oldu. Görüşmelerde GAÜN’ün sağlık alanında başarıları ve sahip oldukları imkanlar hakkındaki bilgiler verildi. GAÜN sağlık kampüsünde yer alan 5 hastane ile modern GAÜN Böbrek Nakil Merkezi hakkında bilgi verilerek GAÜN’ün sağlık turizmi için en ideal üniversite olduğu vurgulandı. Her iki üniversite Turizm Fakülteleri arasında ortak bilimsel çalışmalar ve projelerin yapılması kararlaştırılarak her iki üniversite arasında gastrodiplomasi alanında ortak etkinlikler yapılması planlandı.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ziyareti sonrası GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Kırgızistan Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan birlikte TİKA Koordinatörlüğü ve Türkiye Dostluk Hastanesi ziyaret edildi. Rektör Prof. Dr. Özaydın’ın son durağı ise TÜRKSOY’un kuruluşunun 30. yılına ithafen düzenlenen TÜRKSOY Kültür Günleri’nin Kırgızistan etabında Bişkek Filarmoni Salonu’nda düzenlenen gala konseri oldu.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ziyaretler sonrası Kırgızistan’da yayın yapan Media Manas kanalına konuk oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER