USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Başkan Yılmaz: ''Ayağa kalkacağız''

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanımız Memik Yılmaz, Kayserispor maçının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Yılmaz: ''Ayağa kalkacağız''
18-09-2023 11:34

Bir geçiş süreci yaşadıklarını ve saha içerisinde futbol şansının da yanlarında olmadığına dikkat çeken Memik Yılmaz, kısa sürede alacakları puanlarla üst sıralara doğru çıkış yakalayacaklarına olan inancını belirtti.

"BERABERLİĞE ÜZÜLECEĞİMİZ MAÇTAN MAĞLUP AYRILDIK"

Kayserispor maçındaki mücadelenin gelecek adına umutlandırdığını ifade eden Memik Yılmaz, “Depremin ardından yaklaşık yedi ay liglerden uzak kaldık. Bu süreç gerçekten yeni sezon öncesi bizleri çok zorladı. Ancak Kayserispor maçının özellikle ikinci yarısında gösterdiğimiz mücadele bizleri gelecek adına umutlandırdı. İlk beş haftada ne yazık ki henüz on dakika bile dolmadan dört maçta çok erken yenik duruma düştük. Futbolcularımızın belki aşırı hırsından, belki motivasyon eksikliğinden dolayı bu durumla çok sık karşılaştık. Ancak bunların üstesinden gelecek bir kadroya sahip olduğumuza inanıyorum. Hatalar elbette olacak ama Gaziantep şehri, takımı bunların üstesinden gelecektir. İkinci yarının ilk 20-25 dakikalık bölümünde sayısız fırsatı kaçırmış olmamız belki de bırakın bir puanı galibiyeti kaçırmamıza sebep oldu. Ancak asla bu bizim güzel günlere olan inancımıza darbe vurmayacak. Başaracağız, başarmak zorundayız” dedi.

"KISA SÜREDE HAK ETTİĞİMİZ YERE GELECEĞİZ"

Transferin özellikle son bir haftasında beş oyuncuyu aralarına kattıklarını belirten Memik Yılmaz, “Hocamız Sumudica göreve geldikten sonra kısa süre içerisinde bir çok önemli transferimizi bitirdik. Ancak bu arkadaşlarımız henüz tam olarak takımla çalışmalarını gerçekleştiremedi. Oldukça etkili bir takım kurduğumuza inanıyorum, bu takım kısa süre içerisinde adaptasyon sorununu da arkasında bırakarak hak ettiği yerlere gelecektir. Teknik heyetimize de, futbolcularımıza yönetim kurulu olarak inanıyoruz. Taraftarlarımızı da bu süreçte üzdüğümüzün farkındayız, umarım İstanbulspor maçını kazanarak onları yeniden mutlu edeceğiz” dedi.

“KAYSERİ’DE TARAFTARLARIMIZA YAŞATILANLAR UTANÇTIR”

Kayserispor maçında deplasmana takımlarını desteklemek üzere gelen taraftarlarına uygulanan muamelenin bir utanç olduğunu ifade eden Başkan Memik Yılmaz, “Gaziantep şehri çok zor günleri geride bıraktı. İnsanların belki de yeniden hayata tutunmalarını, yeniden yüzlerini güldürmeyi sağlayacak olan temel etkenlerden birisi de Gaziantep Futbol Kulübü’dür. Bu anlayışla yaklaşık 300 taraftarımız, otobüslerle Kayseri’ye geldi. Biz şuana kadar oynadığımız 4 maçın tamamında rakip tribünler tarafından alkışlarla, desteklerle karşılandık. Depremin ardından gösterilen birlik beraberlik duyguları, bizleri de hep duygulandırdı. Ama üzülerek söylüyorum ki Kayseri’de taraftarımıza gösterilen davranışlar bizleri derinden üzdü. Ev sahibi takım taraftarlarının, otobüslerimizi taşlaması, polislerin orantısız güç uygulaması gerçekten özellikle dört haftalık tablonun ardından Türk Futbolu’na yakışmadı. Bu doğrultuda Kayseri Valiliği, Emniyeti ile şahsi olarak görüştüm ve hala mücadelemizi sürdürüyoruz. Gaziantep şehri büyük bir şehirdir, kimse taraftarıma karşı böyle bir uygulama yapamaz. Taraftarlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum, bizler onların yanında her şartta durmaya devam edeceğiz. Onların da desteğini yanımızda hissetmek bizler için çok değerli” dedi.

“CUMA GÜNÜ YENİ BİR SAYFA AÇACAĞIZ”

Süper Lig’in 6. Haftasında konuk edecekleri İstanbulspor maçında kazanmaktan başka bir çareleri olmadığını belirten Memik Yılmaz, “Takımımızdaki özgüven eksikliğinin ve şanssızlığın farkındayız. Kayserispor maçının ikinci yarısında gösterdiğimiz futbolu sahaya yansıttığımız sürece bu ligde her takımı yenebilecek güce sahip olduğumuza inanıyorum. Cuma günü taraftarlarımız Sivas ve Galatasaray maçlarında oldukları gibi yine stadımızı doldursunlar. Onların da desteğiyle yeni bir sayfa açıp, hak ettiğimiz yerlere geleceğimize inanıyorum” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ