USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür & Sanat

ŞEHİTKAMİL’DEN KÜLTÜR VE SANATA ÖNEMLİ DESTEK

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından Gaziantep’in ve özelinde Şehitkamilli vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek adına kültür ve sanata kazandırmış olduğu projeleri her kesimden takdir topluyor. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi (ŞKM), Şehitkamil Nikah Salonu (ŞNS), Şehitkamil Sanat Merkezi (ŞSM) ve son olarak yapılan Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi (DT) Gaziantep’in kültür ve sanata hayatına önemli katkılar sağlıyor.

ŞEHİTKAMİL’DEN KÜLTÜR VE SANATA ÖNEMLİ DESTEK
13-08-2023 13:04

Göreve geldiği günden itibaren Gaziantep’in ve özelinde Şehitkamil’in kültür ve sanat değerlerine önem veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2009 yılında göreve geldikten sonra ilk iş olarak, 2011 yılında Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nin (ŞKM) temellerini attı. 2012 yılında tamamlanarak, hizmete sunuldu. Birçok kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan, teknik alt yapısı ve donanımı ile her türlü kültür ve kongre organizasyonlarında şehrin en büyük merkezlerinden biri olan Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde 1 adet 1070 kişilik büyük ana salon, 3 adet 300 kişilik salon ve 70 ile 50 kişilik birer toplantı salonları bulunuyor.

 

ŞEHİTKAMİL SANAT MERKEZİ TÜM KESİMİN TAKDİRİNİ TOPLUYOR

İnsanların sanatsal etkinliklerine de katkıda bulunan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, 2016 yılında açılan ulusal mimari fikir yarışmasında, Orkun Özüer, Kerem Çınar ve Görkem Rabia Kanat tarafından tasarlanan ve 1. ödül alarak elde edilen Şehitkamil Sanat Merkezi (ŞSM) 2018 yılında tamamlandı. İçerisinde; gitar, keman, piyano, tambur ve resim kurslarıyla, sanat galerisiyle vatandaşlara sanatsal etkinlikler sunuyor. Bunun yanında 600 kişilik salonuyla her türlü konser, toplantı ve tiyatro gösterilerine de ev sahipliği yaparken, 1 adet kütüphanesiyle de öğrencilere katkı sunarak, vatandaşların takdirini topluyor.

 

DEVLET TİYATROLARI ŞEHİTKAMİL SAHNESİ GAZİANTEP’E DEĞER KATACAK

Şehrin önemli eksikliklerinden biri olan tiyatro ve bale sahnesi içinde 2 yıl önce kolları sıvayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, önemli bir projeye daha imza attı. Gaziantep’i ‘yaşanabilir kentler’ sıralamasında üst sıralara çıkarmayı hedefleyen Başkan Fadıloğlu, Gaziantep’e sanat güneşi olacak olan Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesini (DT) tamamlayarak hayata geçirdi. İçerisinde, 600 kişilik ana salon, 500 metrekarelik sahne, hareketli orkestra çukuru, hareketli sahne, kulis ve hazırlık odaları, sahne dekor ve depo alanları, VİP salonu, fuaye alanı, 3 bin metrekarelik kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, kafeterya, 3 bin 200 metrekarelik kapalı otopark, 200 araçlık açık otoparkıyla göz kamaştırıyor.  

 

YAPTIĞIMIZ PROJELERLE VATANDAŞLARIMIZIN TAKDİRİNİ TOPLUYORUZ

Gaziantep’in kültür ve sanat hayatına önem verdiklerini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şöyle konuştu;

 

“Göreve geldiğimiz andan itibaren Gaziantep’in ve özelinde Şehitkamil’in kültür ve sanat hayatına önem vererek, ekibimizle birlikte sürdürülebilir projeler üretmeye karar verdik. İlk etapta, 2011 yılında temelini attığımız Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezini 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak, hayata geçirdik. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinin hayata geçmesiyle, konserler, tiyatro gösterileri, toplantılar, törenler ile birlikte birçok kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Kültür ve sanatsal organizasyonlarda şehrin önemli merkezlerinden biri olan Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde 1 adet 1070 kişilik büyük ana salon, 3 adet 300 kişilik salon ve 70 ile 50 kişilik birer toplantı salonları ile halkımıza hizmet etmeye devam ediyor. Öte yandan, çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkin insanlarımızın da sanatsal faaliyetlerini arttırmak adına, 2018 yılında, ulusal mimari fikir yarışmasında, Orkun Özüer, Kerem Çınar ve Görkem Rabia Kanat mimarlarımızın tasarladığı ve 1. ödül alarak elde edilen Şehitkamil Sanat Merkezini hayata geçirdik. Burada her yaş grubundan insanlarımız için keman, piyano, tambur gitar ve resim kurslarıyla sanatsal etkinlikler düzenliyoruz. Bunun yanında, musiki cemiyetlerimiz için ayrıca bir prova salonu açtık. Ayrıca, sanat galerisiyle, sergi açmak isteyen sanatseverlerimiz için sergi salonumuz bulunuyor. 600 kişilik salonuyla her türlü konser, toplantı ve tiyatro gösterilerine de ev sahipliği yaparken, 1 adet kütüphanesiyle de öğrencilere katkı sunarak, vatandaşlarımızın takdirini topluyoruz.”

 

HEDEFİMİZ, GAZİANTEP’İ YAŞANABİLİR KENTLER SIRALAMASINDA ÜST SEVİYELERE TAŞIMAK

Hedeflerinin Gaziantep’i ‘yaşanabilir kentler’ sıralamasında üst seviyelere taşımak olduğunun altını çizen Başkan Fadıloğlu, konuşmalarını şöyle tamamladı;

 

“Vatandaşlarımızın kültürel ve sanatsal etkinliklerini arttırmak adına önemli bir ihtiyaç olan tiyatro ve bale salonuna ihtiyaç vardı. Bunun için de Şehitkamil Belediyesi olarak, 2021 yılında Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesinin (DT) temellerini attık. Önümüzdeki günlerde de faaliyete girmiş olacak. Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesinde ise 600 kişilik ana salon, 500 metrekarelik sahne, hareketli orkestra çukuru, hareketli sahne, kulis ve hazırlık odaları, sahne dekor ve depo alanları, VİP salonu, fuaye alanı bulunuyor. İstanbul’da bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nden sonra, Türkiye genelinde 60 tiyatro salonu içerisinde Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi 1. sırada yer alıyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğümüz tarafından Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesinde çeşitli tiyatro gösterileri, müzikal gösteriler yapılarak, hemşerilerimizin kültür ve sanat hayatına büyük oranda katkı sunacağına inanıyoruz. Bunun dışında yine Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesinde, 1 adet 7/24 saat açık olacak şekilde ve 1 çocuk kütüphanesi olmak üzere 4 kütüphanemiz bulunuyor. Ayrıca, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, kafeterya, 3 bin 200 metrekarelik kapalı otopark, 200 araçlık açık otoparkıyla gerçekten göz kamaştırıyor. Ayrıca, Merveşehir Mahallemizde, Şehitkamil Nikah Salonu’nu (ŞNS) hayata geçirdik. İçerisinde; 600 kişilik ve 150 kişilik 2 nikah salonu, karşılama salonu ve 2 adet takı salonu, VİP salonu, bekleme holü, 2 adet gelin-damat hazırlık odası, nikah memurluğu ve 2 adet nikah memur odası yer alırken, üst katında ise gençlerimizin eğitim hayatına destek sunmak adına Gençlik Kütüphanemiz bulunuyor. Şehitkamil Belediyesi olarak, milletimizin imkanlarını yeniden milletimize sunuyoruz. Amacımız, hemşerilerimizin kültürel ve sanatsal etkinliklerini arttırmak, hayat standartlarını yükseltmek, şehrimizi yaşanabilir kentler sıralamasında en üst seviyeye taşımak. Ben, bu 3 önemli projemizin şehrimize, bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ