USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

BÖLGESEL YAĞLARINIZDAN LİPOSUCTİON İLE KURTULUN

Liposuction, özel cihaz ve yöntemle ile vücuttan yağ aldırma işlemidir.

BÖLGESEL YAĞLARINIZDAN LİPOSUCTİON İLE KURTULUN
17-01-2024 10:44

Çoğunlukla bölgesel yağlanması olan hastalara uygulanan bir ameliyat yöntemidir. Yağ alma işlemi yapıldığı gibi karın germe gibi vücut şekillendirme ameliyatlarının da kombine olarak uygulanabildiğini belirten Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özcan ÖCÜK, liposuction yani yağ aldırma ameliyatı hakkında bilgiler verdi

Liposuction her hastaya uygulanabilir mi?

Birçok hastaya uygulanabilir. Önemli olan nokta, hastanın muayeneye gelmesidir. Muayenede hastanın ameliyata uygun olup olmadığını değerlendiriyoruz.

Yağ aldırma ameliyatı hangi bölgelere uygulanır?

Vücut hatlarının daha iyi şekillendirilmesi amacıyla, spor ve diyete dirençli yağların alındığı liposuction yani yağ aldırma işlemi, genellikle bel, basen, göbek, bacak içi ve gıdı gibi belirli bölgelere uygulanıyor.

Liposuction (yağ aldırma) , ağrılı bir ameliyat mıdır?

Liposuction halk arasında ağrılı diye bilinir. Son yıllardaki kullanılan teknikler ve kuvvetli ağrı kesiciler sayesinde ağrılar ameliyattan sonra oldukça az olur. Bu konuda hastamızın konforu ve yapılan işlemin etkinliği için uygun tedaviler ve gelişmelere sürekli takip edilmektedir.

Liposuction uygulanan bölgelerde ilerleyen dönemde hasta tekrar kilo alırsa orantısızlık olur mu?

Liposuction yapılan bölgelere tekrar yağ almaya dirençlidir. Fakat yine de ameliyattan sonra hastalarımız egzersizlerine ve diyetlerine devam etmelerini öneriyorum. Çünkü vücudun dinamik metabolizmasını korumak vücudun anatomik şeklinin korunmasında önemlidir. Bu dengenin bozulması hem sağlık hem de estetik açısında yine sorunlar çıkarabilmektedir. Hastalarımız bu ameliyattan sonra elde ettikleri memnuniyet zaten bu hassasiyeti artırmaktadır. Daha dengeli ve sağlık bir yaşam döngüsüne kendileri başlamış oluyor.

Yağ aldırma, zayıflama ameliyatı mıdır?

İnsanları zayıflatır evet ama tamamen kilo verme yöntemi değildir. Zayıflamaya yardımcı bir yöntemdir, diyebiliriz. Hastalarımızın liposuction ameliyatı ile birlikte tamamen zayıflamakta istiyorsa ameliyat sonrası yaptığımız önerileri hayata geçirmesi bu konuda en etkin olmaktadır. Hastanın kendisinin de çabalaması gerekiyor. Zaten hastalarımızın çoğu bu ameliyattaki memnuniyet ile kendilerini bir milat oluşturmakta daha sonraki süreçlerde dengeli bir yaşam döngüsü sayesinde daha formda bir yaşama sahip oluyorlar.

Liposuction ameliyatının bir tehlikesi var mıdır?

Çok fazla miktarda yağ alındığında kana yağ karışırsa tehlike olabilir. Fakat son yıllarda yaptığımız medikal tedaviler sayesinde bunun önüne geçmekteyiz. Aynı zamanda güncel gelişmeleri takip edin hangi oradan ve hangi cihazların etkinliği fazla ile o yöntemi kullanıyoruz. Bu ameliyatlarda vücudun neresinden hangi oranda yağ alınması gerektiği tıp kitaplarında önerilmektedir. Biz bu öneriler doğrultusunda hastada hayati tehlike olmayacak şekilde işlemi yapıyoruz.

BBL ameliyatı nedir?

Birezilya tarzı kalça büyütme ameliyatları son yıllarda popüler olan bir ameliyat yöntemidir. Eskiden silikonlarla kalça büyütülüyordu. Kalçada silikon olması günlük yaşamında pek kullanışlı ve ergomomik olmadığı için son yıllarda pek tercih edilmiyor. Liposuction ameliyatlarında elde edilen

yağlar, özel işlemlerden geçirilerek hastanın kalça bölgesine enjekte ediliyor. Böylelikle kalça, estetik açıdan daha güzel bir şekil almış oluyor. Bu daha kullanışlı ve efektif bir yöntemdir. Hastanın kendi dokusu oluğu için enjekte edilen yağlan dokulara tamamen adapte olmakta hem estetik hem de sağlık açısından daha güzel bir sonuç elde edilmektedir.

Liposuction ameliyatı sayesinde fit bir vücuda sahip olabilirsiniz misini?

Bölgesel yağlanmayı engellenmesi ve vücut hastalarının anatomik olarak daha önce plana çıkarılmasında liposuction çok efektif bir yöntemdir. Son yıllarda popülerliği giderek artmaktadır.

Sizin hastalarınıza önerdiğiniz ve yeni bir uygulama olan Lipo-Masaj nedir?

Liposuction ameliyatları sonrasında cildin alttaki dokuya daha iyi uyum sağlaması, cildin yeni şeklini alması ve vücudun anatomik şeklinin daha iyi ortaya çıkması için yapılan özel bir masaj tekniğidir. Bu masaj özel aletler ve teknikler ile son yıllarda başarı ile uygulanmaktadır. Hastalarımız özellikler bu konuda sürekli memnuniyetlerini dile getiriler ve etkin sonuçlarda almaktayız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ