USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Mustafa Kemal Güneş gayretli çalışmaları ile dikkat çekti

Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Kemal Güneş, yaptığı projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tekrar başkan seçilerek güven tazeleyen Mustafa Kemal Güneş, yeni dönemde kooperatif üyelerine emekli ikramiyesi ve konut müjdesi verdi.

Mustafa Kemal Güneş gayretli çalışmaları ile dikkat çekti
06-07-2023 14:19

Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Kemal Güneş, başkanlığı döneminde yaptığı projeler ve geleceğe yönelik hayata geçirecekleri çalışmalarla ilgili önemli bilgiler verdi. Son yapılan genel kurulda tekrar başkan seçilerek güven tazeleyen Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Kemal Güneş, yeni dönemde kooperatif üyelerine emekli ikramiyesi dağıtacaklarını ve üyeler için konut projesini hayata geçireceklerini açıklayarak iki önemli müjde verdi.  Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Kemal Güneş, 12 yıldır başkan olarak görev yaptığını açıklayarak, "96'da yönetici olarak girdim.

Ondan sonra 3 yıl üyelik. Ondan sonra da 2002 yılından 2011 yılına kadar ikinci başkan, 2011 yılından beri de başkanlığını yürütmekteyim" dedi.  Başkan Mustafa Kemal Güneş projelerini sıraladı  Başkanlığı devraldığı dönem ile şuankı dönem arasındaki farkı anlatan ve çok önemli projeler hayata geçirdiklerini belirten Mustafa Kemal Güneş, "Biz, 2011 yılında kooperatifi sayın Ömer küsbeoğlundan devraldığımızda 274 tane sosyal tesisimiz vardı? Bu sosyal tesis sayımızı 432 ye çıkarttık.

Ve geçen seneki Haziran ayında yaptığımız genel kurulda da türkiye'de bir ilki başararak dedik ki bu sosyal tesislerimizin sanayi esnafına lazım olan lokanta, berber, kasap bakkal, market bunlar kalmak kaydıyla geri kalanlarının satılarak üyelerimize birer emekli ikramiyesi gibi orada dağıtılması kararını aldık. Ve bunu da başardık. Şu anda hem üyelerimizin hakkını koruyarak SPK lisanslı yani BDDK lisanslı türkiye'deki ekspertiz lerden anlaşma yaparak malların değerlerini belirledik ve onların verdiği değer üzerinden içinde oturan kiracıları da mağdur etmemek adına onlara satışını yaptık.

Şu ana kadar yaptığımız satışlardan 387.000.000 gelir elde ettik ve bu gelirimizi de bu yine bu genel kurulumuzda daha yarısı satıldı bunun geri kalan yarısında da tespitler ve değerlendirmeler devam ediyor. 2 taksit de üyelerimize birer emeklilik ikramiyesi ödeyeceğiz. Bunun birinci taksitini bu yılın içerisinde en geç 10 11. aylarda hesaplarına herkesin ellerindeki tapuları metrekaresine hani pay hissesi yaptık bunu biz. Pay hissesini de oturduğu iş yerinin metrekaresine göre bölerek yani toplam iş yeri sayımız 900.000 metrekare.

Toplanan parayı 900 bine böleceğiz. Herkesin elindeki topu da bir pay senedi gibi olacak. 300 m olana 300 m 500 olana 500 200 olana 200 metrekare gibi çarpılarak o para 2 taksit hesaplarına yatacak. Yani bunu başarırken nasıl başardık? Tabii ki türkiye'de böyle bir sosyal tesis olan sanayi sitesi yok. Biz üyelerimizden hiçbir zaman aidat toplamıyoruz. Bütün yaptığımız hizmetleri yarım belediye gibi çalışıyoruz. Mesela biz 2011 de göreve geldikten sonra hemen gittik. 2012 yılında süpürge aracı aldık. Belediye buraya her ne kadar gelse de sirkülasyon olan bir yer sürekli pisleniyor.

Tabi belediyelerimiz çalışıyor şimdi inkar etmeyelim ama biz de onlara yardımcı olmak babında bir süpürge aracı aldık. Şimdi süpürge aracımızı ikiye çıkarttık, sulama aracımız var. Traktörümüz var, kışın asfalt yama ekibi yaptık, soğuk asfalt yani bir yarım belediye gibi çalışıyoruz. Tüm bu hizmetleri bu kira gelirlerimizden yapıyorduk. Bu hizmetlerimizin artarak devam edecek. Yine üyelerimizden para toplamayacağız. Bazı üyelerimiz diyor ki, işte sosyal tesisler satıldı. Bundan sonra bu sanayi hizmetleri için bizden aidat toplayacak mısınız? Falan diyor. Hayır, yine aidat toplamayacağız. Bu sanayi temizlik hizmetlerini görebilmek kadarını bünyemizde tutacağız. O sosyal tesislerimiz kalacak hem onlar yine esnafımıza sosyal tesis olarak hizmet edecek hem de orayı kira gelirlerinden kooperatifimizin giderlerini karşılayacağız.

Ve aynı zamanda da söz verdiğimiz gibi tüm üyelerimize şey dağıtacağız. Emekli ikramiyesi dağıtacağız" ifadelerini kullandı.  Başkan ikramiye miktarını açıkladı  Kooperatif üyelerine emekli ikramiyesi dağıtacaklarını vurgulayan ve ikramiye miktarı hakkında bilgi veren Başkan Güneş, "İşte dedim ya metrekareye göre mesela metrekaresi herkesin neyse odur. Yani herkesin metrekaresi ortalama 1 metre kare. Diyelim ki ortalama dükkan 200 meteekare yani 200 metrekareden 1.000 metreye kadar iş yerleri var. 300 metrekare bir iş yerinde bizim tahminimiz.

Yani şu anda ortalama 200 250.000 TL para geçecek eline. Yani şu anda da bir emeklilik ikramiyesi o kadar değil yani zannetmiyorum herhalde değil" diye konuştu.  Güneş'in hedefi önemli projeleri hayata geçirmek  Önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladıkları önemli projeler ve çalışmaları da sıralayan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Kemal Güneş, "Birincisi işte bunları yapmak, ikincisi ondan sonra bu sanayi sitemizin inşallah şu ara sokaklarında geçitler var. Bunda bir burda alanı gibi falan büyükşehir belediyesiyle bu konuda bir ekip kuracağız.

Geçenlerde buraya genel sekreter yardımcılarımız falan hepsi geldiler. Daire başkanlarımız falan sanayi sitesinin bu ara yollarının kilit taşı döşenerek buraların islah edilmesi Ne yapacağız? Bunların hepsini tamamen biz yapamıyoruz. Önümüzde biz köyümüzü mesela burada bir köyümüz vardı, köyü kaldırdık. Sağ olsun Fatma hanım buraya, kamulaştırıldı bize verdi. Biz de 367 tane esnafa Iş yeri yaptık ve teslim ettik. Şu anda tüm türkiye'den şu anda bugün sanayi yaptığımız göllüce sanayi sitesi koydu. Onları da küsget göllüce sanayi sitesi dedik.

Açılışında eski çevre ve şehircilik bakanımız Murat kurum'la beraber burada yapmıştık. Onlar da çok beğendi, hoşlarına gitti. Şimdi tabii sanayi sitemiz gelişiyor. 10 yılda, 15 yılda bir yeni nesil üretiyor ve sanayi sitesi de Gaziantep esnaf sanatkarı çok olan bir şehir. Şehit Kamil olarak Şehitkamil bölgesinde ve Şahinbey bölgesinde birer tane daha sanayi sitesine ihtiyaç var. Biz de bunu sayın Büyükşehir Belediye başkanımız ile görüştük. Önümüzdeki günlerde 4-5 ay içinde de tekrar bu kuzey şehir dediğimiz bu taraflarda devamı inşallah orada da bir yer verecekler ve burada da en az 500 600 esnafımıza yeni bir iş yeri yapacağız.

Tabii ki önce ekmek kapısı vermek lazım. Bunun yanında da yine sayın bakanımızın tavsiyesiyle seçim öncesi bunu Abdulhamit bakanımızla beraber geldiklerinde ya bu esnafa dedim, madem yer verirsen bir de ev yapsana dedi. Sağ olsun bu aklı da kendisi verdi bize. Şimdi de bir yapı ev yapı kooperatifi kurarak işte artık yine büyükşehir belediyemizin kuzey şehirde mi olur, bayraklı da mı olur, çimentonun orda mı olur, güney şehirde mi olur? Bir yer alarak üyelerimize de yine bu senede bir de ev yaptıracağız. Yani her ne kadar artık ya yeter diyorsak da tabii hizmet hizmeti gerektiriyor. Şu anda konut sahibi olmak çok zor.

Yani insanların gelip de kendi parasıyla konut almak çok zor. Ancak kooperatif aracıyla teşviklerle ve belediyenin destekleriyle verdiği arsalardan, ucuz arsadan esnafımıza da böyle de bir projemiz var. İnşallah bunları da önümüzdeki yıl içerisinde gerçekleştirmeye çalışacağız. Bunları biz bu ikinci sanayi sitemizden şeyi de ev yapı kooperatifini sayın bakan da Fatma hanım, biz bunu görüştük esnaf adına. Biz de o da her zaman derki, esnafın, halkın, vatandaşın faydasına bir şey varsa biz elimizi de gövdemizi de koruz der inşallah onunla beraber büyükşehir belediyemiz de başaracağız" şeklinde konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ