Büyük çekişmeye sahne olan seçim için Gaziantep Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemleri aldı. Yaklaşık 500 polis memuru seçim süresince görev yaparken, salon çevresinde adeta kuş uçurtulmadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelen esnaf ve delegeler uzun kuyruklar oluşturdu.
Seçim atmosferinin zaman zaman tansiyonu yükseltmesine rağmen polis ekiplerinin sakin, nazik ve profesyonel yaklaşımı dikkat çekti. Katılımcılar, emniyet güçlerinin kontrollü ve kibar tutumunun sürecin sorunsuz ilerlemesinde önemli rol oynadığını ifade etti.
Kentte günlerdir konuşulan kritik yarışta iki adayın da güçlü destek aldığı gözlenirken, seçim alanındaki kalabalık ve yoğun ilgi “Gaziantep uzun yıllardır böyle bir seçim görmedi” yorumlarını beraberinde getirdi.
Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından gözler sandıklardan çıkacak sonuca çevrildi. Gaziantep esnaf camiasının yeni dönemde kimi tercih edeceği büyük merak konusu oldu.


