Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi Devlet Hastanesi’nde hareketli dakikalar yaşandı. Acil durum senaryolarına hazırlık kapsamında silahla rehin alma olayı gerçeği aratmadı.
Oğuzeli Devlet Hastanesi’nde gerçeği aratmayan tatbikatta sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri koordineli şekilde hareket ederek olası bir kriz anında uygulanacak prosedürleri test etti.
Tatbikatın en dikkat çeken anı ise, silahla rehin alma rolünü canlandıran görevlinin kendini rolüne fazla kaptırması oldu. Rolüne fazlasıyla adapte olan personelin sergilediği gerçekçi performans, tatbikata katılanlar ve izleyenler tarafından şaşkınlıkla izlendi.
Senaryo gereği hastane içinde bir kişinin silahla bir çalışanı rehin aldığı ihbarıyla harekete geçen ekipler, hızlıca güvenlik çemberi oluşturarak olayı kontrol altına aldı. Acil durumlarda koordinasyonun güçlendirilmesi, çalışanların bilinçlendirilmesi ve olası risklere karşı hazırlıklı olunması amacıyla gerçekleştirilen tatbikat ilgi odağı oldu.


