USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep dahil 8 ilde dolandırıcılık operasyonu

Gaziantep dahil 8 ilde dolandırıcılık operasyonu

Gaziantep dahil 8 ilde dolandırıcılık operasyonu
25-08-2026 10:08

Gaziantep dahil 8 ilde, kendilerini MİT personeli ve banka çalışanı olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığı belirlenen 7 şüpheli gözaltına alındı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Karacasu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmada, mağdurlardan çeşitli vaatlerle para talep eden dolandırıcılık şebekesi belirlendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri üzerinden yapılan incelemede, şüphelilerin hesaplarında 255 milyon 696 bin lira tutarında para hareketi bulunduğu tespit edildi.

Suç örgütü üyesi olduğu belirlenen 8 şüpheliye yönelik Aydın merkezli İstanbul, Adana, Bursa, Kocaeli, Ankara, Gaziantep ve Kastamonu'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 7 cep telefonu, 2 flaş bellek, dizüstü ve masaüstü bilgisayar, harici hard disk ile 84 bin 570 avro nakit para ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, diğer şüphelinin yakalanması için çalışma sürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
AYINTAB GAZETESİ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ