USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fatma Şahin: Barak Ovası’nda Kuraklık Tarihe Karışacak

Kuraklığın etkilerine karşı Gaziantep’te içme suyu, sanayi ve tarım alanında hayata geçirilen projelerle su yönetiminde önemli adımlar atılıyor.

Fatma Şahin: Barak Ovası’nda Kuraklık Tarihe Karışacak
29-12-2025 20:49

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, kuraklığa karşı yürütülen su projeleriyle içme suyu üzerindeki baskının azaltıldığını ve tarımda çözüm üretildiğini duyurdu.

Gaziantep’te kuraklığın ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Şahin, “Yağmur yağsın da sorun çözülsün diye bekleyemeyiz” mesajını verdi. Başkan Şahin, kentin içme suyunun 136 kilometre uzaklıktan getirildiğini hatırlatarak, Fırat suyunu Organize Sanayi Bölgesi ile buluşturan 55 kilometrelik boru hattı sayesinde içme suyundaki baskının yüzde 20 azaldığını aktardı.

Arıtma tesislerinde kullanılan suyun yüzde 98’inin yeniden sisteme kazandırıldığını belirten Şahin, suyun verimli kullanımında önemli bir geri dönüşüm oranına ulaşıldığını söyledi.

Başkan Şahin, Gaziantep’in 100 yıllık hayali olarak nitelendirilen P2 pompaj sulama sistemi projesine de değinerek, projenin tamamlanmasıyla Barak Ovası’nda sulanamayan tek bir metrekare tarım arazisinin kalmayacağını ve tarımsal üretimde önemli artış sağlanacağını ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
AYINTAB GAZETESİ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ