USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP Gaziantep'te Kritik Disiplin Hamlesi

CHP Gaziantep'te Kritik Disiplin Hamlesi

CHP Gaziantep'te Kritik Disiplin Hamlesi
30-06-2026 13:19

CHP Gaziantep’te sular durulmuyor. İl Yönetimi tarafından alınan karar ile İl eski Başkanı Vakkas Acar ve 3 isim hakkında tedbirli olarak disipline sevk kararı verildi.

CHP 38. Olağan Kongresi hakkında verilen Mutlak Butlan Kararının ardından Genel Başkanlık görevine geri dönen Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde arınma süreci başlatıldığını duyurmuştu. Bu duyurunun ardından aralarında Gaziantep’in de bulunduğu illerde yönetimler görevden alındı.

DİSİPLİN KURULUNA SEVK KARAR VERİLDİ

Gaziantep İl Başkanlığı görevine Hasan Nesanır’ın atanmasının ardından yeni il yönetimi de oluşturuldu. İl Yönetiminin gerçekleştirdiği İl Toplantıda, önceki dönem İl Başkanı Vakkas Acar, İl Sekreteri Burcu Dayak, İl Kadın Kolları Başkanı Meral Özarslan ve hakkında yolsuzluk ve rüşvet soruşturması bulunan Arkın Bereketoğlu’nun tedbirli olarak İl Disiplin Kuruluna sevki kararı çıktı.

KÜRDÜLÜ SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN DUYURDU

İl Yönetiminin kararını Ali Erol Kürdülü sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Kürdülü, “Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü’nün 68/1. maddesinin; Programa, tüzük kurallarına, kurultay, yetkili organ ve grup kararlarına aykırı davranmak, Partide üstlenilen görev ve sorumluluklarla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak, hükümleri kapsamında, CHP Gaziantep İl Başkanlığımızın 29.06.2026 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararla, Vakkas Acar ile birlikte iki kişi ve hakkında yolsuzluk ile rüşvet soruşturması devam eden Arkın Bereketoğlu’nun tedbirli olarak disipline sevk edilmesine karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Söz konusu karar parti içinde de tartışma konusu oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
AYINTAB GAZETESİ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ