USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bahçeli: Demirtaş bir an önce serbest kalmalı

Bahçeli: Demirtaş bir an önce serbest kalmalı

Bahçeli: Demirtaş bir an önce serbest kalmalı
15-12-2025 14:36

Yaklaşık 300 günü aşkın süre cezaevinde kalan Ahmet Özer, tahliyesinin ardından MHP Genel Merkezi’nde Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Özer, Bahçeli’nin Edirne Cezaevi’nde 9 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın bir an önce serbest bırakılmasının Türkiye’nin yararına olacağını ifade ettiğini aktardı.

Esenyurt’un seçilmiş Belediye Başkanı Ahmet Özer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özer, Bahçeli’nin Edirne Cezaevi’nde 9 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın bir an önce serbest bırakılmasının Türkiye’nin yararına olacağını ifade ettiğini aktardı.

Yaklaşık 300 günü aşkın süre cezaevinde kalan Ahmet Özer, tahliyesinin ardından MHP Genel Merkezi’nde Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Bahçeli’nin, Özer’in tutukluluğu sürecinde de İmralı Süreci’ne dikkat çektiği ve tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdiği hatırlatıldı.

Bahçeli ile aralarında geçen diyaloğu aktaran Özer, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanması gerektiğini vurguladığını belirtti.

“ÜLKEMİZİN YARARINA OLUR”
Özer, Bahçeli’nin kendisine şu ifadeleri kullandığını söyledi: “Selahattin Demirtaş’ın bir an önce serbest kalmasının ülkemizin yararına olduğunu, barış sürecine katkı sunacağını düşünüyorum ve bundan yana olduğumu bilmeni istiyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
AYINTAB GAZETESİ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ