?>

Terör örgütü PKK yüzünden 25 bin öğrenci Sincar'a dönemiyor!

Terör örgütü PKK'nın, Irak-Musul'a bağlı Sincar ilçesinde oluşturduğu güvenlik sorunu nedeniyle Duhok'taki kamplarda kalan 25 bin öğrencinin ilçeye dönemediği belirtildi.

Politika - 4 yıl önce

Terör örgütü PKK'nın, Irak-Musul'a bağlı Sincar ilçesinde oluşturduğu güvenlik sorunu nedeniyle Duhok'taki kamplarda kalan 25 bin öğrencinin ilçeye dönemediği belirtildi.

Terör örgütü PKK'nın, Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinde oluşturduğu güvenlik sorunu nedeniyle Duhok'taki kamplarda kalan 25 bin öğrencinin ilçeye dönemediği bildirildi.

Duhok İl Eğitim Genel Müdürü Ömer Ali Taha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın ilçedeki varlığı nedeniyle Sincarlı öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Öğrencilerin sınav süreci gibi hassas ve önemli bir dönemden geçtiklerini belirten Taha, "Sincar ve çevresinde güvenlik sorunu (PKK) mevcut. Bu nedenle oralarda sınav gerçekleştirmek çok zor." dedi.

Taha, ilçedeki güvenlik sıkıntıları nedeniyle öğrencileri Duhok'a getirip, güvenli yerlerde sınava tabi tutmaları gerektiğini vurgulayarak, "Söz konusu yerlerde her yıl öğrenci sayısı artıyor. Bu sene de 667 öğrenci Duhok'ta sınava girecekti. 12. hazırlık sınıfı sınavları yaklaşık bir aydır sürüyor. Haftada iki sınav gerçekleşiyor. Bu nedenle bu öğrenciler Duhok şehir merkezinde tahsis ettiğimiz yerde konaklıyorlar. Öte yandan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'nin onayıyla bu öğrenciler için yaklaşık 73 milyon dinar ayrıldı. Duhok sınırları içerisindeki kamplarda 25 bin öğrenci kalıyor, Sincar sınırları içerisinde bulunan okullara ise gidemiyor." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Konukoğlu ailesinin mutlu günü

2022-07-03 14:05 - Gündem

Şehit Uzman Çavuş Serkan Taşcı'nın babasından yürek burkan sözler

2022-07-06 12:04 - Gündem

Baklavacıların bayram mesaisi başladı

2022-07-04 14:09 - Gündem

TOGG, Otobanda Hız Testi Yaparken Görüntülendi

2022-07-04 12:18 - Otomobil

TOFAŞ, Fiat Doblo Yerine 3 Yeni Model Üretecek: Üstelik Elektrikli ve Hibrit de Olacak!

2022-07-04 08:16 - Otomobil

Passat, Yanında Şahin Kalır: Volkswagen, Hiçbir Zaman Piyasaya Sürmediği Lüks Otomobili 'Phaeton D2'yi İlk Kez Gösterdi

2022-07-07 15:33 - Teknoloji

Omicron Varyantının En Önemli Belirtileri: Ciltte Kızarıklık ve Kaşıntıya Dikkat!

2022-07-09 17:01 - Dünya

M2 MacBook Air, Türkiye’de satışa çıktı! İşte fiyatı

2022-07-08 15:25 - Teknoloji

Gaziantep'te toplu taşımaya zam geldi

2022-07-06 06:14 - Gündem

Gaziantep Ökkeş Eruslu camiyi kim neden yakmak istedi?

2022-07-07 11:57 - Gündem

İlgili Haberler

Araban’da Siyasi Deprem: Mehmet Özdemir Dik Durdu! Helal Olsun!

17:18 - Politika

Sermet Atay’dan Bahçeli’ye Gaziantep Raporu

16:12 - Politika

MHP’li Ayhan Çelik’ten Haberimiz Sonrası Açıklama

19:39 - Politika

MHP’de 10 Milyonluk İddia! 10 Gün Önce AK Parti’den İstifa Etti, İlçe Başkanı Oldu

17:21 - Politika

Gaziantep’te İYİ Parti Karıştı: Şehitkamil İlçe Başkanı Görevden Alındı

11:38 - Politika

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem