?>

“Tasarıma kaynak ayırın”

Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi (GETHAM) Teknik Destek Projesi kapsamında “Sınırdan Tasarım” başlığı ile düzenlenen uluslararası sempozyum Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde başladı.

Gündem - 8 yıl önce

Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi (GETHAM) Teknik Destek Projesi kapsamında “Sınırdan Tasarım” başlığı ile düzenlenen uluslararası sempozyum Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde başladı. Protokol üyeleri ve proje yararlanıcılarının yanı sıra üniversite öğretim görevlileri, KOBİ’ler, girişimciler ve öğrencilerin katıldığı sempozyumun ilk günü, 2 oturum şeklinde yapılan sunumlar ve sergi açılışının ardından tamamlandı.

KOSGEB Gaziantep İl Müdürlüğü ve Gaziantep Ticaret Odası’nın (GTO) yararlanıcısı olduğu projede düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Fatih Güllüoğlu, Gaziantep’in üretim ve ihracatta oldukça aktif olmasına rağmen rekabet gücünün artması gerektiğini belirtti. GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güllüoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Üretim süreçlerimize inovasyon ve tasarımı mutlaka entegre etmeliyiz. Eğer dünyanın en rekabetçi 7 şehrinden biri ve Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 5. kentiysek başarılarımızın devamı için ürünlerimize değer oluşturmalıyız. Bunun için hizmet ve ürün sunumunda inovasyon ve özgün tasarımlara önem vermeliyiz. Tasarımda gelişmenin bilincinde olmalıyız. Uluslararası sempozyumun Gaziantep için ilham kaynağı olacağına inanıyorum.”

KOSGEB Gaziantep Müdürü Dr. Sadık Gözek, GETHAM projesi ile KOBİ ve girişimcilerin endüstriyel tasarım ve ürün geliştirme kapasiteleri ile rekabet güçlerini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Dr. Sadık Gözek, özetle şunları söyledi:

“Projde KOBİ’ler ile girişimcilerimizin inovasyon yeteneklerini geliştirerek bölgemizde tasarım kültürünün gelişmesine katkı sağlanacaktır. GETHAM’a ait 2.200 m2’lik binanın inşaatı tamamlanarak teslim alınmıştır. GTO ile ortak yürütelecek GETHAM faaliyetlerinden KOBİ’lerin yanı sıra tasarımcılar da yararlanabileceklerdir. GETHAM; Tasarım ve Ürün Geliştirme, Pazarlama ve İletişim Tasarımı, Gelişmiş Modelleme ve İmalat Laboratuarı ve Tasarım Kuluçkaları (İşlik) olarak 4 birimde faaliyet gösterecektir. Projenin yararlanıcısı olarak GETHAM’ın aktif biçimde bölgemizde ve Türkiye’de tasarım alanında katma değer sağlamasını arzuluyoruz.”

 

Haftanın Öne Çıkanları

Altın takıma altın karşılama

2017-10-15 12:41 - Spor

ADLİYEYE ÖNEMLİ ZİYARET

2017-10-15 12:42 - Gündem

Dünyanın gıdası bizden

2017-10-17 12:36 - Ekonomi

Güvenlik soruşturması formu önerge oldu

2017-10-16 14:05 - Gündem

Erken teşhis yaşama bağlar

2017-10-17 12:14 - Yaşam

Genç kadın kayınbabasını öldürdü

2017-10-19 13:48 - Gündem

GTO üyeleri Almanya’da

2017-10-15 12:39 - Gündem

Sağlam altyapıya sıfır asfalt

2017-10-15 12:41 - Gündem

Ekskavatör Bursa’da tanıtıldı

2017-10-15 12:46 - Gündem

Deredüzü’ne sosyal tesis

2017-10-16 14:03 - Gündem

İlgili Haberler

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

DEPREMDE NURDAĞI’NDA YIKILAN VE 2 SENEDİR YAPILAMAYAN TARIM SİLOLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

12:51 - Gündem

GAZİKÜLTÜR YAYINLARI’NDAN EĞİTİMİN GELECEĞİNE DAİR ÖNEMLİ BİR YAYIN!

11:03 - Gündem

Günün Manşetleri

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem

DEPREMDE NURDAĞI’NDA YIKILAN VE 2 SENEDİR YAPILAMAYAN TARIM SİLOLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

12:51 - Gündem

GAZİKÜLTÜR YAYINLARI’NDAN EĞİTİMİN GELECEĞİNE DAİR ÖNEMLİ BİR YAYIN!

11:03 - Gündem