?>

Tarım işçilerinin bayram mesaisi

Sarımsak tarlalarında 35 dereceyi bulan sıcağın altında Ramazan ayı boyunca hem oruç tutan hem de çalışan tarım işçileri, bayramda da mesailerine ara vermedi.

Ekonomi - 5 yıl önce

Sarımsak üretim merkezi ve Türkiye’nin sarımsak ihtiyacının yüzde 30’unun karşılandığı Gaziantep’in Araban ilçesinde yetişen sarımsağın hasadı için Ramazan ayında çalışmak zorunda kalan tarım işçileri, sıcağa rağmen hem oruçlarını tuttu hem de çalıştı. Türkiye’de son yıllarda aroması ve lezzetiyle nam salan, ünü ülke sınırlarını aşan meşhur Araban sarımsağını toplamak için tarlalarda mesai yapan işçiler, yeşil taze sarımsaktan sonra beyaz sarımsağın da hasadına başladı. Sıcağa ve bayrama rağmen mesaiye ara vermeyen işçiler, Ramazan Bayramı’nda da zorunlu mesai yapıyor. Tarlada toplanan sarımsakları bağ yapan işçiler, bayramı tarlada geçiriyor.

Araban ilçesi Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun da bayramın ilk gününde sarımsak hasadında çalışan tarım işçilerini yalnız bırakmadı. Üreticisi için beyaz altın olarak nitelendirilen sarımsağın hasadına katılan Oda Başkanı Altun, bayramını kutladığı işçilerle birlikte sarımsak bağı yaptı.

Altun, "Bayram olmasına rağmen tarım işçilerimiz çiftçilerimizle beraber çalışıyorlar. Bayramın birinci gününde çocuklarıyla beraber tarlalara gelen işçiler, sarımsak bağı yaparak, işlerini tamamlama çabasındalar. Yoğun mesai harcıyorlar. Bu çalışmaların, emeklerin karşılığını en iyi şekilde alırlar inşallah" diye konuştu.

Arabanlı sarımsak üreticilerinden Mustafa Yalçın ise sarımsağı bir an önce ülke ve bölge ekonomisine kazandırmak amacıyla bayramda mesai yapmaları gerektiğini belirterek, "’Bayram olmasına rağmen, bayramın birinci günü tarım işçilerimizle beraber tarlada çalışıyoruz. Sarımsağımız birinci kalite, dünyanın her tarafında Araban sarımsağı gidiyor, rekolte on numara dört dörtlük sarımsağımız var" şeklinde konuştu.

Bayramın ilk gününde bayram namazının ardından tarlalara giden işçiler ise hem kendilerinin hem de bakmakla yükümlü oldukları çocukların rızkını kazanmak için çalışmak zorunda olduklarını belirterek, herkesin bayramını kutladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te pazar yerleri yeniden açılıyor

2021-05-07 09:41 - Gündem

Midye baklava siparişlerine yetişemiyorlar

2021-05-09 11:35 - Ekonomi

İsrail'in saldırısı altındaki Filistin'e Türkiye desteği

2021-05-12 15:03 - Yaşam

Ramazan Bayramı'nda Sağlıklı Beslenme

2021-05-10 06:48 - Sağlık

Tarım işçilerinin bayram mesaisi

2021-05-13 20:29 - Ekonomi

İsrail zulmü sürüyor! Çok sayıda yaralı var

2021-05-07 21:14 - Dünya

Gümrük Kapısında 12 maymun yakalandı

2021-05-07 08:41 - Asayiş

KONGRE TARİHİ RESMEN AÇIKLANDI

2021-05-10 13:55 - Spor

Dünyadaki tüm mazlumların, Türkiye’ye ihtiyacı var‼️.

2021-05-13 14:10 - Gündem

Rahat kazandık: 88-77

2021-05-07 21:00 - Spor

İlgili Haberler

KOÇ VE SABANCI’DA NELER OLUYOR? NEDEN NAKİTE DÖNÜYORLAR?

13:46 - Ekonomi

TUNCAY YILDIRIM: GAZİANTEP İHRACATTA VİTES YÜKSELTTİ

13:40 - Ekonomi

YILDIRIM: Belirsizlik küresel ekonominin en büyük sorunu

09:29 - Ekonomi

Şehitkamil’de Promosyon Rekoru! Memura 93 Bin, İşçiye 75 Bin TL

20:20 - Ekonomi

5G DÖNEMİ ZAMLI BAŞLADI: CEPTE YENİ TAVAN ÜCRET DEVRİ!

20:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem

Gaziantep’te CHP’li iki başkan AK Parti’ye katıldı

17:21 - Gündem

Kayıt Dışı İstihdama Dikkat

15:48 - Gündem