?>

İsrail'in saldırısı altındaki Filistin'e Türkiye desteği

İsrail'in saldırısı altında bulunan Filistin halkına Türk sivil toplum kuruluşları tarafından yardım malzemeleri ulaştırılıyor.

Yaşam - 5 yıl önce

Yedi Başak Derneği Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Bulut, Türkiye'den götürülen yardımların İsrail'in baskı zulmü altındaki Filistin halkına ulaştırmaya devam ettiklerini ifade etti. İsrail'in saldırıları ve abluka altındaki Filistin halkını Türkiye olarak yalnız bırakmayacaklarını belirterek, "Yıllardır olduğu gibi bu Ramazan ayında da Mescid-i Aksa bombalarla tahrip edilip, İsrail askerlerinin baskınlarına maruz kalıyor. Mescid-i Aksa’yı yalnız bırakmayıp, İsrail askerlerinin baskınlarına maruz kalan Kudüs Halkı, insanlık dışı muamelelere maruz kalarak zulme uğruyor. Ayrıca abluka altında yıllarca yaşam mücadelesi veren Gazze halkının üzerine bombalar yağdıran İsrail, 35 kişinin Şehit olduğu ve yüzlerce sivil halkının yaralandığını belirten Bulut’’ İsrail’in bitmeyen zulmüne karşı dimdik ayakta durmaya çalışan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, onlara yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz" dedi.

Başta Gaziantep olmak üzere Türkiye genelindeki hayır severlerin desteklerini Filistin halkına ulaştırdıklarını anlatan Bulut, "Bizler her zaman mazlum insanların yanında olmaya gayret gösterdik. 'İyiliğe yer aç" sloganıyla başlattığımız 2021 Ramazan Programımız kapsamında Kudüs ve Gazze’de iftar ve Gıda kolileri ile Mazlum Filistin halkına destek verdik. Ayrıca Halkımızın Zekat ve fitre emanetlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Filistin'e yardım etmek isteyenler gerek sosyal medya kanalları üzerinden gerekse çağrı merkezi üzerinden yoğun talep geldiğini de hatırlatan Bulut, derneğin resmi internet sitesinden online olarak yada bağış yazarak 3157'a SMS gönderilerek bağışta bulunabileceğini kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te pazar yerleri yeniden açılıyor

2021-05-07 09:41 - Gündem

Midye baklava siparişlerine yetişemiyorlar

2021-05-09 11:35 - Ekonomi

İsrail'in saldırısı altındaki Filistin'e Türkiye desteği

2021-05-12 15:03 - Yaşam

Gümrük Kapısında 12 maymun yakalandı

2021-05-07 08:41 - Asayiş

Ramazan Bayramı'nda Sağlıklı Beslenme

2021-05-10 06:48 - Sağlık

İsrail zulmü sürüyor! Çok sayıda yaralı var

2021-05-07 21:14 - Dünya

Rıdvan Fadıloğlu, altın kulaçları ödüllendirdi

2021-05-06 09:45 - Spor

KONGRE TARİHİ RESMEN AÇIKLANDI

2021-05-10 13:55 - Spor

Siyasilerden Mescid'i Aksa'da Filistinlilere yapılan saldırıya kınama

2021-05-07 21:17 - Dünya

Rahat kazandık: 88-77

2021-05-07 21:00 - Spor

İlgili Haberler

Doç. Dr. Murat Doğan: "Çocuklarda kilo alımının nedeni sadece fazla yemek değil"

12:17 - Yaşam

Türkiye’nin Evlilik Haritası Açıklandı: Gaziantep İlk Sıralarda Yer Aldı

21:21 - Yaşam

Gaziantep İçin Kritik Uyarı: Saat Verildi, Kuvvetli Yağış Geliyor

12:15 - Yaşam

GAP Gazetesi sahibi Mustafa Diken’in acı günü

17:02 - Yaşam

H. Cemal Değer İçin Taziye Kabulü Yapılacak

22:24 - Yaşam

Günün Manşetleri

GAZİANTEP’TE 500 KİLO ET İMHA EDİLDİ!

07:40 - Gündem

Gaziantep polisinden uyuşturucuya büyük darbe

07:37 - Gündem

TAHMİS KAHVESİ İSTANBUL’U SALLADI!

07:29 - Gündem

NTB Başkanı Sarı İkinci Çeyrek Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

16:05 - Gündem

Başkan Güzel'den sert tepki: Karkamış’ta Parklara Zarar Verenler İçin Harekete Geçildi

14:50 - Gündem