?>

Vali Davut Gül LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerle bir araya geldi

Politika - 3 yıl önce

Vali Davut Gül LGS’de yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerle bir araya geldi

Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) Türkiye birincisi olan ve yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerle bir araya gelen Vali Davut Gül, düzenlenen etkinliğin ardından öğrencilere burs müjdesi verdi.

Etkinliğe Vali Davut Gül ve Gülden Gül Hanımefendi’nin yanı sıra Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı.

LGS’ de yüzde 1’lik dilimde olan öğrenciler, aileleri ve eğitimcilerinin katıldığı törende Vali Gül, milli eğitimin en önemli ihtiyaçlarından birinin lojistik olduğunu belirterek “Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bütün belediyelerimiz bu anlamda bize destek veriyor. Geçmiş yıllarda Gaziantep’in eğitimde sonuncu ve çok başarısız bir imajı vardı. Dolayısıyla da öğrencilerimiz heba oluyordu. Her geçen sene bu oranı daha da iyileştirerek eğitim kalitemizi yükseltiyoruz. Eğitim kalitemizin yükselmesinin en önemli sebebi; başta bakanlarımızın olmak üzere Milletvekillerimizin, Belediye Başkanlarımızın, Valilerimizin ve hayırseverlerimizin katkılarıyla derslik sayısını son 15-20 yılda 5 kat artırmamız. 60 kişilik bir sınıfta eğitim gören bir çocuğun çok başarılı olma şansı yok. Bizim öğretmen başına düşen öğrenci sayımız ve derslik başına düşen öğrenci sayımız her geçen gün iyileşiyor. Yaklaşık 6 bin derslik yatırım programının parasal değeri 3 milyar liranın üzerinde. 6 bin derslik, yaklaşık 70-75 yılda yapılan derslik sayısından daha fazladır.” dedi.

“4 Yıl Boyunca Düzenli Olarak Burs Vereceğiz”

GAGEV’in yüzde 1’lik dileme giren öğrencilerle ilgili burs planlaması olduğunun müjdesini veren Davut Gül, “Yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerimize 4 yıl boyunca bu sene aylık 600 lira olmak üzere her sene enflasyon oranında artacak şekilde düzenli burs vereceğiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere bu anlamda bizi finanse eden herkese teşekkür ediyoruz. Aslında bu sonuçlar cumhuriyetin büyüklüğünü gösteriyor. Cumhuriyetin fırsat eşitliğini gösteriyor. Nurdağı’nda da yüzde 1’lik dilime giren öğrencimiz var Şahinbey’de de var, Şehitkamil’de de var, Arabanda da var, İslahiye’de de var Nizip’te de var. Devlet okumak isteyen herkese bu imkânı sağlıyor. Özel okul da bizim, devlet okulları da bizim. Bütün başarılı çocuklar özel okulda değil. 51 devlet okulunda yüzde 1’lik kontenjanda olan çocuğumuz var.” sözlerini kaydetti.

Düzenlenen etkinlikte konuşmalarını gerçekleştiren protokol üyeleri yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerin okul müdürlerine başarı belgelerini takdim ederek, öğrencilerle fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Konukoğlu ailesinin mutlu günü

2022-07-03 14:05 - Gündem

Şehit Uzman Çavuş Serkan Taşcı'nın babasından yürek burkan sözler

2022-07-06 12:04 - Gündem

TOGG, Otobanda Hız Testi Yaparken Görüntülendi

2022-07-04 12:18 - Otomobil

TOFAŞ, Fiat Doblo Yerine 3 Yeni Model Üretecek: Üstelik Elektrikli ve Hibrit de Olacak!

2022-07-04 08:16 - Otomobil

Baklavacıların bayram mesaisi başladı

2022-07-04 14:09 - Gündem

Passat, Yanında Şahin Kalır: Volkswagen, Hiçbir Zaman Piyasaya Sürmediği Lüks Otomobili 'Phaeton D2'yi İlk Kez Gösterdi

2022-07-07 15:33 - Teknoloji

Gönlü zenginler listesine Gaziantep’ten o isim girdi!..

2022-07-02 14:01 - Ekonomi

Gaziantep'te toplu taşımaya zam geldi

2022-07-06 06:14 - Gündem

ŞEHİTKAMİL’DEKİ CAMİLER BAYRAM NAMAZINA HAZIR

2022-07-08 12:29 - Politika

Gaziantep Ökkeş Eruslu camiyi kim neden yakmak istedi?

2022-07-07 11:57 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu, Gaziantep'e geliyor!

19:57 - Politika

Meriç'ten dikkat çeken sorular

19:37 - Politika

Kongre öncesi geri sayım başladı: Hangi partiler davet edildi?

20:00 - Politika

Meriç'ten esnaf ve kadınlar için emeklilik çağrısı!

20:53 - Politika

Anahtar Parti Gaziantep'te kongre heyecanı

20:22 - Politika

Günün Manşetleri

GAZİANTEP'TE DEV OPERASYON

16:48 - Gündem

BUNU DA GÖRDÜK! ÇOCUK KATİLİ İSRAİL'E GEÇMİŞ OLSUN DİYEN GAZİANTEPLİ DOKTOR KİM?

11:47 - Gündem

TAM BİR REZALET! GAZİANTEP'TE MİDE BULANDIRAN OLAY

19:20 - Gündem

EMNİYET GEREKENİ YAPTI... O FENOMEN TUTUKLANDI

17:56 - Gündem

NİSAN AYINDA GÜNEYDOĞU’DAN 905 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

14:01 - Gündem