TIPTA İNOVASYON BULUŞMALARI

Sağlık - 5 yıl önce

Gaziantep Valisi Davut Gül, "Medikal Sanayi Teknolojisinde Yenilikler ve Fırsatlar" temasıyla, beşincisi düzenlenen Tıpta İnovasyon Buluşmaları sempozyumunda medikal sektörde ithal edilen ürünlerin yerli üretimle Gaziantep’te üretilmesini amaçladıklarını kaydetti.

SANKO Üniversitesi, Gaziantep Sanayi Odası ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle “Gaziantep Medikal Sanayi Ürünleri ve Teknolojileri Programı (MESANTEP) İşbirliği Protokolü kapsamında Gaziantep medikal sanayi ürünleri ve teknolojilerinin, tüm paydaşları ile birlikte yerlileştirme, AR-GE ve inovasyon, bölgesel-ulusal ve uluslararası işbirliği, mevcut yatırımlar ve yeni girişim eksenleri doğrultusunda geliştirilmesinin ele alındığı toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a konuyu arz ettiklerini aktaran Vali Gül,“Sayın Cumhurbaşkanımız Gaziantep’e geldiğinde kendisine konuyu arz ettiğimizde konu üstünde çalışmamız ve çalıştıktan sonra da kendisine bilgi sunmamızı istedi. Rektör hocamız ve Sanayi Odası başkanımızla paylaştığımızda ikisi de konuyu sahiplendiler. İpekyolu Kalkınma Ajansı, üniversite rektörümüz ve sanayi odası başkanımızın riyasetinde çok önemli bir yol katedildi” dedi.

Gaziantep’in üretme kapasitesinin altını çizen Vali Gül, “Gaziantep’in çok iyi bir ticari potansiyeli var ama bu ticari potansiyelin yüksek katma değerli ürünlere dönüşmesi lazım. Özellikle ithal edilen ürünlerin yerli olarak üretilmesi ve bunun da Gaziantep’te üretilmesi temel amacımız. ‘Gaziantep her şeyin en iyisini en uygun fiyata üretecek ender yerlerden biri’ diye bir iddiamız var. Gaziantepli müteşebbislerin, girişimci ruhuna, genç üniversitemizin bu gayretine, girişimciliğine, Sanayi Odamızın heyecanına güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Medikal sektörünün millileşmesi ve gelişmesi için üniversite-sanayi-kamu işbirliğinde önemli bir adım attıklarını dile getiren Gaziantep Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi,“Toplantılar düzenledik, neler yapabileceğimizi birlikte değerlendirdik. Görüşmelerimiz neticesinde Gaziantep medikal sanayini geliştirmek hedefiyle üniversite-sanayi-kamu işbirliği çerçevesinde Gaziantep Sanayi Odası, Sanko Üniversitesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı arasında Gaziantep Medikal Sanayi Ürünleri ve Teknolojileri Programı (MESANTEP) İşbirliği Protokolü’nü imzaladık. Bu projenin sonuç odaklı ve sürdürülebilir olması için kurumsallaşması çok önemliydi ve bu protokol ile bunu da gerçekleştirmiş olduk. Projemiz ile medikal sektörü başta olmak üzere birçok sektörde dışa bağımlılığı azaltıcı ve yerli kaynaklarımızla yüksek teknolojiye dayalı milli üretimler yapmaya gayret edeceğiz.” diye konuştu.

Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ise; MESANTEP projesiyle sanayicilere farklı bakış açıları kazandırmayı hedeflediklerine dikkat çekerek "Bunun için ortak kullanım alanları yaratmayı düşünüyoruz. Maliyetleri azaltmak için ortak alan yaratmak lazım. Sterilizasyon merkezine ihtiyaç olabilir. Üretilen ürünlerin uluslararası akreditasyona sahip olması gerekir. Yine uluslararası sağlık laboratuvar tarafından onaylanması gerekir. Pazar da yer bulması için bir takım testlere ihtiyacı var. Ar-Ge geliştirme merkezi kurumamız lazım. Gaziantep'te, medikal ürünler için serbest bölge oluşturabilir, yurt dışından firmaları çağırabiliriz." şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

ŞENER ŞEN GAZİANTEP’E GELİYOR

2019-04-25 11:29 - Magazin

Büyük Erkekler Basketbol Ligi Şampiyonu GKV Spor Kulübü

2019-04-29 09:33 - Spor

SANKO OKULLARI ÖĞRENCİSİ AZRA AKKUŞ’A BÜYÜK ÖDÜL

2019-04-25 12:55 - Spor

HEM DOĞA HEM DE EKONOMİ KORUMA ALTINA ALINIYOR

2019-04-28 11:02 - Gündem

Üniversite Öğrencilerinden Çocuklara 23 Nisan Bayramı

2019-04-23 08:49 - Yaşam

HAYVANAT BAHÇESİ, ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

2019-04-24 08:09 - Yaşam

DÜLÜK, MUHTEŞEM MANZARASIYLA HAYRANLIK UYANDIRIYOR

2019-04-28 11:39 - Yaşam

Domotex’in sağlığı Anka’ya emanet

2019-04-28 11:05 - Ekonomi

“Bir Çocuk Bir Dilek” projesi

2019-04-24 11:26 - Yaşam

2’NCİ ÇİÇEK KARNAVALI ETKİNLİKLERİ SONA ERDi

2019-04-29 06:53 - Yaşam

İlgili Haberler

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Şehrin Geleneklerine Sahip Çıkıyor

12:56 - Sağlık

“Halı sektörünü İstanbul Fuarı sürüklüyor”

13:07 - Sağlık

BAYRAM KALBİNİZE AĞIR GELMESİN

13:11 - Sağlık

Hareketsiz yaşam diyabete neden oluyor

12:08 - Sağlık

YEME BAĞIMLILIĞI

10:46 - Sağlık

Günün Manşetleri

HKÜ'de Game Jam ve Web Hackathon Buluştu

13:55 - Gündem

GİMDER BAŞKANI SABAH’TAN 1 MAYIS MESAJI

13:41 - Gündem

Vatandaşlardan Büyükşehir'e sitem: Bu yanlışlardan dönülmeli...

13:26 - Gündem

TAHMAZOĞLU’NA İTİBAR SUİKASTİ

09:42 - Gündem

Volkan Grup daha da güçlendi

18:30 - Gündem