?>

Şamil Tayyar'dan ses getirecek iddia!

Şamil Tayyar'dan ses getirecek iddia!

Gündem - 6 ay önce

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun İmralı ziyareti gündemdeki yerini korurken AK Partili Şamil Tayyar görüşmenin detaylarıyla ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. Heyet üyelerinin teröristbaşı Abdullah Öcalan ile fotoğraf çektirmediğini ancak görüşmenin görüntülü kayıt altına alındığını öne süren Tayyar, ziyarette Öcalan'a 2 sorunun yöneltildiğini ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tarihi çağrısıyla başlayan Terörsüz Türkiye sürecinde kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüştü.

AK PARTİLİ ŞAMİL TAYYAR'DAN SES GETİRECEK İDDİAKomisyonun İmralı ziyaretinde nelerin yaşandığı ve konuşulduğu merak konusu olurken eski AK Partili Milletvekili Şamil Tayyar görüşmenin içeriğine dair iddialarda bulundu.

Heyet üyelerinin teröristbaşı Abdullah Öcalan ile fotoğraf çektirmediğini belirten Tayyar, görüşmenin görüntülü kayıt alındığını ifade etti.

"HÜSEYİN YAYMAN'A HAKSIZLIK YAPILDI"AK Partili Şamil Tayyar'ın paylaşımı şu şekilde; "İmralı Notları. Öncesinde Hüseyin Yayman'a haksızlık yapıldığını belirteyim. Tanımadığı, bilmediği, sonradan PKK yayın organı olduğu, DEM tarafından bilgilendirildiği anlaşılan bir tv kanalı temsilcisinden İmralı ziyaretini gizliyor. Doğrusunu yapmış, malum ziyaretin bir de güvenlik boyutu var.

"DEM'Lİ ÜYE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRMEK İSTEMİŞ"Ziyarete gelince. Yaklaşık 3 saat süren görüşmede heyet üyeleri, Öcalan'la hatıra fotoğrafı çektirmemişler. DEM'li üye hatıra fotoğraf çektirmek istese de hevesi kursağında kalmış. Ziyarete yoğun tepki varken fotoğraf çektirip milletin gözüne sokmak büyük hata olurdu. Ancak, devlet görüşmeyi görüntülü kayıt altına almış.

ZİYARETTE 2 SORU YÖNELTİLDİKamuoyundaki tüm kaygılar soru olarak yöneltilmiş. Özellikle 2 konu:

-PKK fesih ve silahları bırakma kararı aldı ama pratikte bu süreç istendiği gibi neden ilerlemiyor?

-Suriye'deki YPG sorunu neden çözülemiyor?

"ÖCALAN'IN ÇİZDİĞİ BİR YOL HARİTASI VAR"Öcalan, özetle Suriye'deki YPG dahil sürecin önündeki tüm engelleri aşabileceklerini söylüyor. Ama bunun için çizdiği bir yol haritası var. Detayına girmeyeyim. İşte görüşmedeki o kritik notlar bugün devletin zirvesine aktarıldı. Umut verici bulundu ama aşılması gereken hala ciddi engeller var. Kanaatime gelince… AK Parti'de 'temkinli iyimserlik' hakim."

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te ünlü galerici sırra kadem bastı

2025-11-21 11:25 - Gündem

MMT Amerikan Hastanesi, Akademi Hastanesi’ni Bünyesine Kattı: Yıllardır Kapalı Olan Hastane Yeniden Ayağa Kaldırılıyor

2025-11-19 22:17 - Gündem

Gaziantep'te Kadın Cinayeti: Eşini Silahla Öldürdü

2025-11-25 12:34 - Gündem

Gaziantep’te biri Nizip’te, biri Şahinbey’de olmak üzere iki ayrı intihar vakası yaşandı

2025-11-19 19:57 - Asayiş

Gaziantep’te bir kişi, tartıştığı ağabeyini silahla öldürdü

2025-11-20 21:08 - Asayiş

Aile katliamı: Aynı aileden 3 kişi ölü bulundu

2025-11-25 11:47 - Gündem

Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası seçimleri için İsmet Özcan yeniden adaylığını açıkladı

2025-11-22 19:49 - Gündem

Gaziantep FK Altyapısında Tartışmalar Büyüyor... Kulübün Bu Açıklamadan Haberi Var mı?

2025-11-21 17:35 - Gündem

Şamil Tayyar'dan ses getirecek iddia!

2025-11-26 11:50 - Gündem

11. Yargı Paketi ertelendi: ‘Kovid izni’ düzenlemesi yeniden gündemde

2025-11-21 11:23 - Gündem

İlgili Haberler

Bravo Mehmet Eray Ölçal’a: TOBB’dan Hizmet Şeref Belgesi

15:11 - Gündem

Sermet Atay’dan 19 Mayıs Mesajı

13:55 - Gündem

Şahinbey’de Dev Bayram Desteği: 18 Bin Aileye 20’şer Bin Lira İkramiye

13:19 - Gündem

Tuncay Yıldırım’dan Erdoğan’a Kritik Gaziantep Daveti

11:17 - Gündem

Tuncay Yıldırım’dan Erdoğan’a Kritik Gaziantep Daveti

11:17 - Gündem

Günün Manşetleri

MHP’li Ayhan Çelik’ten Haberimiz Sonrası Açıklama

19:39 - Politika

MHP’de 10 Milyonluk İddia! 10 Gün Önce AK Parti’den İstifa Etti, İlçe Başkanı Oldu

17:21 - Politika

Bravo Mehmet Eray Ölçal’a: TOBB’dan Hizmet Şeref Belgesi

15:11 - Gündem

Sermet Atay’dan 19 Mayıs Mesajı

13:55 - Gündem

Şahinbey’de Dev Bayram Desteği: 18 Bin Aileye 20’şer Bin Lira İkramiye

13:19 - Gündem