?>

Resmi Gazete’de yayımlandı: APP plaka ücretsiz değiştirilecek

Resmi Gazete’de yayımlandı: APP plaka ücretsiz değiştirilecek

Gündem - 3 ay önce

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karara göre, standarda aykırı APP plakalar herhangi bir ücret talep edilmeden yenileriyle değiştirilecek. Yönetmeliğe aykırı plakası olan araç sahiplerinden plaka basım belgesi istenmeyecek ve değişim ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Türkiye genelinde yaklaşık 3 milyon standart dışı ve APP plaka bulunuyor. Sistemlerde tanımlanamayan bu plakalar; terör, uyuşturucu ve insan kaçakçılığında kullanılıyor. Bunun önüne geçmek isteyen Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının "APP Plaka" düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karara göre, standarda aykırı APP plakalar herhangi bir ücret talep edilmeden yenileriyle değiştirilecek. Yeni sistemle birlikte plakalar emniyet veri tabanına yüklenecek, kontroller dijitalden yapılacak.

APP PLAKA ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRİLECEKYönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka basıldığının trafik kolluğu tarafından tespiti halinde, tescil plakasının tekrar basımı için plaka basım talep belgesi aranmayacak. 

Bahse konu plakalar, plaka basmaya yetkili kuruluş tarafından herhangi bir ücret talep edilmeksizin değiştirilecek.

2027 TARİHİNE KADAR UZATILDIPlaka basımında kullanılacak kalıplar, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından 1 Ocak 2027 tarihine kadar yetki verilen odalara dağıtılacak.

Bu tarihten önce yetkili kuruluş tarafından basılmış olup da mühürlü ve diğer güvenlik işaretleri bulunan araç tescil plakaları belirtilen ilgili maddelerde belirtilen ölçülere uygun kabul edilecek.

Yetkili kuruluş tarafından basılan standart dışı plakaların ücretsiz değiştirilmesi ve fotoğraf kayıtlarına ilişkin düzenleme 1 Ocak 2027'de yürürlüğe girecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 500 Milyonluk Saadet Zinciri Vurgunu!

2026-04-02 13:14 - Gündem

Gaziantep’te Kuaföre Silahlı Saldırı: Saldırganlar Kaçtı

2026-04-05 16:45 - Gündem

Baklava Tartışmasında Katmerci’den “Denetim” Çağrısı

2026-04-02 17:22 - Gündem

Nizip’te Dev Vurgun: 60 Milyonluk Dolandırıcı Kıskıvrak Yakalandı!

2026-04-04 10:00 - Asayiş

Gaziantep’te Öğretim Görevlisinden Dev Vurgun

2026-04-06 12:54 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: Gözler Kararnamede

2026-04-07 17:40 - Gündem

Gaziantep'te masaj salonlarına fuhuş operasyonu! 28 Gözaltı

2026-04-07 16:38 - Gündem

KARKAMIŞ’TA NELER OLUYOR? İLÇE BAŞKANI BIÇAKLANDI MI, YOKSA KAZA MIYDI?

2026-04-02 11:24 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: PİDECİLER ODASI'NDA NELER OLUYOR? GELEN GİDENİ ARATIYOR

2026-04-05 15:54 - Gündem

Başkan Fedaioğlu’ndan Umut Yılmaz’a Tam Destek

2026-04-03 10:05 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem