?>

Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu’ndan Kanserden Korunma Tavsiyeleri

Medical Point Gaziantep Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu 1-7 Mart Ulusal Kanser Haftası sebebiyle, kanser hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak maksadıyla bilgilendirmede bulundu.

Sağlık - 3 yıl önce

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu  kanserle en etkili savaşın; kanserden korunmak ve erken evrede kanseri tespit etmek olduğuna vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: ‘’Kanseri erken evrede yakalamak için; 40 yaşından sonra meme taraması, 50 yaşından sonra kalın barsak taraması, rahim ağzı kanseri için erken yaşta aşılama, Akciğer kanseri için sigara içenlerde 50-55 yaşlarında tarama, Prostat kanseri için 50 yaşında tarama, Ailesel kanser öyküsü varsa erken yaşta  genetik danışmanlık oldukça önemlidir. Kanser taramaları ve danışmanlık için mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.’’ dedi.

Kanserden korunmak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu bu bilgileri şu şekilde sıraladı ‘’Sigara içmeyin, içiyorsanız bir an önce bırakın, rahim ağzı kanserleri için 21 yaşına kadar aşı yaptırın, fazla kilolarınızı vermeye çalışın, mümkün olduğunca Akdeniz türü beslenmeyi tercih edin, hareketinizi artırın, haftada en az üç gün hafif tempolu spor yapın, kimyasal ajanlara uzun süre maruz kalmayın, paketli gıdaları ve koruyucu içeren ürünleri az tüketin, psikolojik stresten kendinizi koruyun. ‘’ diye konuştu.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Büyükhatipoğlu, kansere yakalanan hastalar için ise, kanserden korkmamalarını ve tedavilerini geciktirmemelerini kaydetti. Kanser tedavisinde modern tedavi yöntemlerinin kullanılarak bunların yüz güldürücü sonuçları olduğuna değinen Prof. Dr. Büyükhatipoğlu, hedefe yönelik ilaçlar, immünoterapiler konusunda doktorlardan bilgi alınması gerektiğini söyledi. Donanımlı merkezlerde tedavi olmanın kanser tedavisinde başarı oranını artırdığını belirten Prof. Dr. Büyük Hatipoğlu, erken evrede kanserlerde başarı oranın her zaman fazla olduğuna dikkat çekti.

Haftanın Öne Çıkanları

ASLAN: HER ŞEY İYİ OLACAK

2023-03-27 22:22 - Politika

Akpınar Mahallesi'nde Korkutan Yol Kayması

2023-03-30 13:27 - Gündem

Genç siyasetçi hedefini anlattı

2023-03-27 16:03 - Politika

BAŞARAN'DAN SALDIRIYA SERT TEPKİ

2023-03-31 12:04 - Gündem

TANRIÖVER BU KEZ İDDİALI

2023-03-27 22:51 - Politika

KAYMAKÇI’YA TEŞKİLATTAN BÜYÜK DESTEK

2023-04-02 19:29 - Politika

KARAR ÇIKTI!

2023-03-28 22:02 - Spor

TERLEMEZ: TÜRKİYE KAZANACAK

2023-03-29 21:43 - Politika

Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu’ndan Kanserden Korunma Tavsiyeleri

2023-04-03 13:38 - Sağlık

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: ANKARA YOLCUSU KALMASIN

2023-03-27 21:57 - Gündem

İlgili Haberler

Uzm. Dr. Ümit Çınkır: “Tiroit ve Diyabet Belirtilerini Göz Ardı Etmeyin!”

11:22 - Sağlık

Prof. Dr. Alper Sevinç: “Gençlerde Kanser Neden Artıyor?”

12:45 - Sağlık

Serebral Palsili Çocuklarda Yazın Tedavi Aksamamalı

10:27 - Sağlık

Gaziantep’te Ambulans Kazaya Karıştı

23:26 - Sağlık

Bahar Aylarında Çocuklarda Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat!

10:17 - Sağlık

Günün Manşetleri

GÖZLER MERİNOS'TA

12:42 - Gündem

YENİ PARTİ’NİN GAZİANTEP KADROSU TAMAM

10:22 - Gündem

İŞ DÜNYASINDAN MERİNOS'A USLU GROUP TEPKİSİ

09:56 - Gündem

YENİ PARTİ’DE OĞUZELİ’NDE KURUCU İLÇE BAŞKANI MEHMET ERMAYASI OLDU

00:55 - Gündem

FATMA ŞAHİN TÜRKİYE’NİN ZİRVESİNDE!

14:55 - Gündem