?>

Öztürkmen’den Bakan Tekin’e istifa çağrısı…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Biz mülakat yapacağız dediğimizde bunlar büyük bir heyecanla torpil, kayırma ve benzeri beklentiler içerisine girdiler. Tek bir torpil, tek bir kayırma olmaksızın mülakatları tamamladık" dedi.

Politika - 2 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Bakan Tekin’in sözlerine tepki gösterdi. Tüm Türkiye’den mülakat skandallarıyla ilgili şikayetler geldiğini belirten Öztürkmen, “Mülakat denen torpil düzeni yüzbinlerce mağdur yarattı. Emekleri çalınan insanlarımız çaresiz.” dedi.

“Mülakat” adı altında adam kayırmacılık yapıldığını belirten Öztürkmen, sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nda değil, bütün kurumlarda mülakat skandallarının yaşandığını belirtti.

Dana önce Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda aldıkları yüksek puanlara rağmen, yüzlerce adayın mülakatta elendiğini hatırlatan Öztürkmen, Adalet Bakanlığı personeli için Ankara İdare Mahkemesi’nde sözlü sınavın iptali için dava açtıklarını hatırlattı. Öztürkmen, Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki mülakat skandalını da belgeleriyle ortaya koymuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “torpil olmadan mülakatları tamamladık” sözlerine tepki gösteren Öztürkmen, AKP’nin seçim vaatlerinden birisi olan mülakatların tamamen kaldırılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Nisan 2023’te ‘mülakatları kaldırıyoruz’ sözlerini hatırlatan Öztürkmen, öğretmen atamalarının KPSS puanına göre yapılması gerektiğini belirtti.

Öztürkmen, “Seçim vaatleriniz arasında mülakatı kaldırdığınızı söylediniz. Bir ülke Cumhurbaşkanı'na güvenemeyecekse kime güvenecek?” diye sordu.

Öztürkmen’in açıklamasından öne çıkanlar:

‘SEÇİM SÖZÜNÜZÜ TUTUN’

“Mülakat meselesi diyelim ki kötü niyetli olmasa bile tamamıyla büyük bir zulüm haline dönüşmüştür. Büyük bir haksızlıktır. Aylarca yıllarca çalışan öğretmenlerimizin haklarına girilmiştir. Bu çılgınlıktan vazgeçin. Seçim öncesi sözünüzü tutun. Öğretmenlerimizi KPSS sonuçlarıyla atayın.

Bakan Yusuf Tekin, adeta milli eğitimi dinamitlemek için çalışıyor. Okullara cemaat ve tarikatları dolduran Tekin, okul öncesindeki çocuklara verdiği bir öğün yemeği kaldırmıştır. Okullarımız pislik içerisinde, temizlik yapılamıyor. Milli Eğitim, tarikatlar ve yandaş dernekler ile protokol imzalıyor.

Milli Eğitim Bakanı, 20 bin öğretmen atamasından bahsediyor. Bir önceki yıl emekli olan öğretmen sayısı 23 bin 670. Siz emekli öğretmen kadar bile öğretmen atayamamış bir bakansınız. 542 gündür okullara öğretmen atayamadınız.

Danıştay’ın verdiği bir karar var, “KPSS’de alınan ile sözlü arasında artı eksi 3 puan verebilirsiniz” diyor. Bir puan aralığı belirliyor. Danıştay kararına uymuyorlar. 

Ataması yapılmadığı için intihar eden öğretmen Ersin Turhan’ı unutmadık. Öldüğünde cebinden 10 lira çıkmıştı. KPSS’den 92.79 puan almasına rağmen sözlü mülakatta elenip atanmayan Sare öğretmeni unutmadık. “Kul hakkından” bahsedip “gençlerin haklarının gasp edenleri affetmeyeceğiz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK KABUL EDİLEMEZ

17 milyon 480 bin 463 öğrenciye ev sahipliği yapan bu eğitim-öğretim yılında, öğrenci sayısında bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,4’lük bir düşüş kaydedildi. 

Öğretmen sayısında ise özellikle sözleşmeli öğretmenlerde görülen yedi katlık artış dikkat çekti.

Sözleşmeli öğretmen sayısı 5 bin 182’den 44 bin 421’e çıktı, yani 7,6 kat arttı. 

Yüz binlerce öğretmen atama beklerken, iktidarın sözleşmeli öğretmenliği yaygınlaştırması kabul edilemez.

On binlerce açık norm kadro varken, sözleşmeli öğretmen atamak emek sömürüsüdür. Devlet eliyle eğitimci emeğinin sömürülmesidir.”

Haftanın Öne Çıkanları

SONDAKİKA... GAZİANTEP'TE BİR İNTİHAR DAHA!

2024-10-26 20:40 - Asayiş

Gaziantep’te Halloween Partisi SKANDALI!

2024-10-25 17:31 - Gündem

DİLEK HALI YANGINI OLAYINDA ŞOK GELİŞME

2024-10-28 16:18 - Gündem

GAZİANTEP'TE ŞÜPHELİ ÖLÜM! Bağ evinde ölü bulundu

2024-10-29 16:16 - Asayiş

Gaziantep’in dev firması konkordato ilan etti!

2024-10-28 16:48 - Ekonomi

Bir şehir bu postacıyı arıyor: Tam 600 milyon liralık vurgun!

2024-10-26 19:31 - Asayiş

Gaziantep'te FETÖ'ye Operasyon: 2 Tutuklama

2024-10-27 22:37 - Gündem

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nden Hasta Hakları Günü Etkinliği

2024-10-28 17:02 - Sağlık

Gaziantep'te şüpheli ölüm

2024-10-31 12:08 - Gündem

Gaziantep'te huzur kalmadı

2024-10-29 14:46 - Gündem

İlgili Haberler

Ökkeş Sabah diyor ki: “Kim ne yaparsa kendine yapar, herkes kendine yakışanı yapar”

18:58 - Politika

ADANA 01 FUTBOL KULÜBÜ BAŞKANI MENDERES KUTLU’DAN TBMM’DE SERMET ATAY’A ZİYARET

18:08 - Politika

MHP’DE İL YÖNETİMİ SÜRECİ: SERMET ATAY’DAN NET AÇIKLAMA

20:11 - Politika

KAYMAKÇI’DAN GAZİANTEP ÜLKÜ OCAKLARI’NA DESTEK MESAJI

18:55 - Politika

ŞAMİL TAYYAR’DAN AK PARTİ’YE SERT ÇIKIŞ! “YERİMİZ HALKIN YANI OLMALI, NEDEN SERMAYENİN YANINDAYIZ?”

23:47 - Politika

Günün Manşetleri

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem

Gaziantep’te CHP’li iki başkan AK Parti’ye katıldı

17:21 - Gündem

Kayıt Dışı İstihdama Dikkat

15:48 - Gündem