?>

MERALARIMIZ RANT KAPISI OLMAYACAK

CHP Şehitkâmil Belediye Başkan Adayı Avukat Nesrin Tuncel Sinan Köyü Organize Besi Bölgesi’ni ziyaret etti.

Politika - 7 yıl önce

Besicilerin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette besiciler yem fiyatlarından yakınırken hükümet politikası ile hayvancılık sektörünün bitme noktasına geldiğinden şikâyet etti. Tuncel ise meraların imara açıldığına dikkat çekerek meraların geliştirilerek besicilerin kalkındırılacağına dair söz verdi.

BESİCİLERDEN TUNCEL’E YOĞUN İLGİ

CHP Şehitkâmil Belediye Başkan Adayı Avukat Nesrin Tuncel seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Sinan köyü Organize Bezi Bölgesi’ndeki besicileri ziyaret eden ve besicilerin sorunlarını dinleyen Tuncel, hayvancılık sektörünün kalkındırılması adına çalışmalar yapacaklarına dair söz verdi. Besiciler, yem fiyatlarının yükselmesi ve meraların ticari alana dönüştürülmesi ile hayvancılık sektörünün bitmesi noktasına geldiğinden dert yandı. Besiciler, yaşadıkları sorunların Tuncel’in belediye başkanlında son bulacağına inandıklarını vurgularken, seçimlerde Tuncel’i destekleyeceklerin söylediler.

BESİCİLER YEM FİYATLARINDAN DERTLİ

Sinan Köyü Organize Besi Bölgesi’ndeki ziyarette besicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Tuncel, besicilerin kalkındırılmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi. Besiciler, artan yem fiyatlarından dert yanarken, “Hayvancılıkta ana unsur yem ve hayvanın beslenmesini sağlayacak meralardır. Elimizde mera kalmadığı için kendi hayvanlarımıza yedireceğimiz yemi üretme imkânımız kalmadı. Yem fiyatları da buna bağlı olarak yükseldi. Böyle olunca et fiyatları da yükseldi. Vatandaş et fiyatlarının yüksekliğinden yakınıyor ve bu konuda haklılar ancak bu konu bizim elimizde değil. Bu durum, hükümet politikasından ve hayvancılık sektörünün karşı karşıya olduğu sıkıntılardan kaynaklanmaktadır” ifadelerinde bulundular.

DERMAN BELEDİYECİLİĞİ YAPILACAK

Avukat Nesrin Tuncel ise Şehitkamil Belediye Balkanlığı’na seçilmesi durumunda besicilerin yaşadığı sorunların giderilmesi adına ne gerekiyorsa yapacaklarını

dile getirirken, “Meralarımız ticari alana ve konut alanına dönüştürülerek bir rant kapısı haline getirildi. Böyle olunca hayvancılık sektörü ile uğraşan vatandaşlarımız büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldı. Besicilerimizi yaşadığı sorunları biliyoruz. Meralarımızın rant kapısı haline getirilmesine son vermek sureti ile besicilerimiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Hayvancılık ve tarım Türkiye’nin olmazsa olmaz sektörlerinden biridir. Ancak en acımasız politikalarla hayvancılıkla ve tarımla uğraşan vatandaşımız bugün büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sorunlara belediye başkanlığımız döneminde son vereceğiz” şeklinde konuştu. Besiciler, Tuncel’i 31 Mart Yerel Seçimleri’nde destekleyeceklerini açıkladılar ve Tuncel’in derman belediyeciliği yapacağına inandıklarını vurguladılar.

Haftanın Öne Çıkanları

“MİLLİ MÜCADELE KARTPOSTALLARI” KİTABI ÇIKTI

2019-03-04 12:15 - Gündem

GSO-MEM İSTANBUL İPLİK FUARI’NDA STANT AÇTI

2019-03-03 11:10 - Ekonomi

EVLİLİK OKULU PROJESİ İLE 26.874 ÇİFTE EĞİTİM VERİLDİ

2019-03-04 12:04 - Politika

AÇILIŞ MİTİNGE DÖNDÜ

2019-03-04 12:01 - Politika

CHP MİLLETVEKİLLERİ EJDER DEMİR'İ ZİYARET ETTİ

2019-03-03 11:07 - Politika

GAZİANTEP BUGÜN TEMA İLE AĞAÇ DİKTİ

2019-03-04 11:29 - Gündem

CHP Gaziantep GGC’yi ziyaret etti

2019-03-03 11:15 - Politika

SATIN ALMA MÜDÜRLERİ PİYASAYI KONUŞTU

2019-03-04 11:58 - Ekonomi

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ CAMİ VE SOSYAL TESİS HALKASINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

2019-03-03 11:12 - Politika

Arıkök’ten Fatma Şahin’e Teşekkür

2019-03-01 09:18 - Politika

İlgili Haberler

Ökkeş Sabah diyor ki: “Kim ne yaparsa kendine yapar, herkes kendine yakışanı yapar”

18:58 - Politika

ADANA 01 FUTBOL KULÜBÜ BAŞKANI MENDERES KUTLU’DAN TBMM’DE SERMET ATAY’A ZİYARET

18:08 - Politika

MHP’DE İL YÖNETİMİ SÜRECİ: SERMET ATAY’DAN NET AÇIKLAMA

20:11 - Politika

KAYMAKÇI’DAN GAZİANTEP ÜLKÜ OCAKLARI’NA DESTEK MESAJI

18:55 - Politika

ŞAMİL TAYYAR’DAN AK PARTİ’YE SERT ÇIKIŞ! “YERİMİZ HALKIN YANI OLMALI, NEDEN SERMAYENİN YANINDAYIZ?”

23:47 - Politika

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Kara Para Operasyonunda Kritik Süreç: 6 İş İnsanı Tutuklandı

21:03 - Asayiş

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem