?>

HKÜ’nün kadın girişimcilerinden büyük başarı

Eğitim - 5 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın Akademisyenleri, TÜBİTAK'ın yenilikçi iş fikrine sahip girişimci adaylarına kendi işlerini kurmalarını teşvik ettiği “1512 Teknogirişim Sermayesi Programı” kapsamında geliştirdikleri projeleri ile 200 bin TL hibe desteği alarak büyük bir başarıya imza attılar.Ar-Ge ve girişimcilik kültürünün gelişmesi ve yaygınlaştırılması için teknoloji odaklı çalışmaların önemli ölçüde desteklendiği HKÜ’de, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra proje geliştiren akademisyenler, fikirlerini ürüne dönüştürdüler.

“Phobiar” Uygulaması Google Play Store ve App Store’da YayınlandıHKÜ Psikoloji Bölümü Arş. Gör. Saadet Yapan’ın “Özgül Fobilere Yönelik Artırılmış Gerçeklik Temelli Maruz Bırakma Uygulamalarının Geliştirilmesi” başlıklı projesi, Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında kedi, köpek ve böcek fobilerine yönelik, ruh sağlığı profesyonelleri tarafından psikoterapi seanslarında kullanılabilecek Artırılmış Gerçeklik (AR) temelli maruz bırakma uygulamaları geliştiriliyor. Arş. Gör. Saadet Yapan, HKÜ Bilgisayar Mühendisliği ve Psikoloji bölümü öğretim elemanlarından oluşan proje ekibi ile geliştirdikleri AR temelli maruz bırakma uygulaması “PhobiAR” sayesinde, fobilerin geleneksel psikoterapisinde karşılaşılan sınırlılıklara önemli çözümler sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda 2019 yılında başlayan projede şu ana kadar böcek, kedi ve köpek fobileri olanların terapilerini dijital ortama taşıyan uygulaması Google Play Store ve App Store'da yayınlandı. Uygulamanın test çalışmaları, fobileri olan gönüllülerin katılımları ile sürdürülüyor.

Salgın hastalıklara karşı tansiyon aleti manşonu kaplama makinesiİnsandan insana temas yoluyla hızla bulaşan ve dünya çapında salgınlara neden olan viral hastalıklara (COVID-19 salgını, Domuz gribi, Kuş gribi, HIV, HCV gibi) karşı proje geliştiren HKÜ Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aynur Koyuncu ise “Tansiyon Aleti Manşonu Kaplama Makinesi” konulu iş fikri ile Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazanarak büyük başarı elde etti. HKÜ Hemşirelik bölümü öğretim elemanlarından oluşan proje ekibi ile Dr. Öğr. Üyesi Aynur Koyuncu, geliştirmeye devam ettikleri bu projede hastaların güvenliğini hijyenik bir çözüm ile arttırmayı hedefliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu hakkında inceleme başlatan Gaziantepli bürokrat kim?

2020-11-19 08:10 - Gündem

Galatasaray'da pozitif vaka sayısı 5'e çıktı

2020-11-17 07:34 - Spor

GAZİANTEP’İN OĞUZELİ İLÇESİNDEN 7 KADIN TARIMI OKULU’NA GİTTİ

2020-11-16 09:09 - Gündem

TOKİ Gaziantep Şehitkamil sosyal konut kura sonuçları

2020-11-19 07:45 - Ekonomi

Konukoğlu: İş dünyası Gaziantep FK’ya destek verecek

2020-11-20 07:23 - Spor

Mehmet Görgel'den Müjdeli Haber

2020-11-16 08:13 - Gündem

Gaziantep FK İçin Destek istediler

2020-11-20 06:26 - Spor

Sağlık ve fitness mobil uygulamalarına talep yüzde 67 arttı

2020-11-16 09:29 - Spor

HKÜ’nün kadın girişimcilerinden büyük başarı

2020-11-20 09:02 - Eğitim

GÜSEM İLE GAİB İŞ BİRLİĞİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

2020-11-19 10:20 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gaziantep Üniversitesi’nde “20 Bin Dolar Karşılığı Kayıt” İddiası

00:23 - Eğitim

Gaziantep’te Afet Sonrası Bazı Okullarda Eğitime Ara

23:45 - Eğitim

Gaziantep Valiliği Kantinleri Denetledi: “Çocuklarımızın Sağlığı Önceliğimiz”

19:45 - Eğitim

VALİ ÇEBER’DEN OKUL ZİYARETİ: ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

19:38 - Eğitim

YÖK Duyurdu: Üniversitelere Yeni Bölümler Geliyor

18:05 - Eğitim

Günün Manşetleri

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem

Gaziantep’te CHP’li iki başkan AK Parti’ye katıldı

17:21 - Gündem